Postul de jurist la DSP, ocupat de o pensionară

189

Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Gorj a rămas de ceva vreme fără fosta juristă, plecată prin transfer din instituţie, dar a rezolvat problema chemând-o înapoi la muncă pe fosta ocupantă a postului, aflată în pensie. Din acest motiv postul nu a fost scos la concurs, directorul DSP, Marius Boeriu, motivând că ar fi solicitat sprijinul prefectului de Gorj pentru rezolvarea problemei. Până în prezent însă nu s-a rezolvat nimic, preferându-se serviciile pensionarei Suzana Fănuică, în locul transferării aici sau angajării unui alt jurist.

Jurista Firuţa Marcu a părăsit de ceva vreme DSP Gorj lăsând postul vacant. Conducerea DSP Gorj nu a scos însă postul la concurs, motivând că a cerut sprijin prefectului de Gorj pentru a transfera aici un alt jurist. Cum nimeni nu ar vrea să se transfere la DSP, Boeriu a apelat la jurista pensionară Suzana Fănuică, deşi corect ar fi fost ca postul să fie ocupat prin concurs. “Doamna Fănuică a mai lucrat în instituţie, cunoaşte situaţia iar în lipsă de jurist nu puteam lăsa DSP-ul fără, fiind obligaţi să o chemăm din pensie. O să organizăm şi concurs asta dacă Prefectura nu ne ajută să transferăm un jurist la DSP”, a declarat Boeriu, învinuit însă de o parte dintre subalterni că preferă să lucreze cu persoana adusă din pensie în loc să reducă anii de vechime ceruţi drept condiţie pentru ocuparea postului de un jurist din afară. Conducerea DSP Gorj este, de asemenea, învinuită că ţine contractul de colaborare al juristei la secret la fel cum ar face şi cu contractul de prestări servicii încheiat pentru o legătoreasă angajată de către DSP.

Legătoreasa personală a directoarei Ivanov
Boeriu neagă acuzele aduse de proprii subalterni care reclamă faptul că în DSP a fost angajată o legătoreasă care ar sta numai la dispoziţia directoarei economice, Carmen Ivanov. Legătoreasa i-ar face piaţa directoarei, cafeaua şi i-ar pregăti prânzul directoarei Ivanov, ca după program să îi facă menaj la domiciliu, spun surse din DSP. Boeriu susţine că are angajată o legătoreasă dar că nu îl priveşte ce face aceasta după orele de program. Tot Boeriu consideră drept “răutăţi” faptul că salariata în cauză ar servi-o într-un mod exagerat pe directoarea economică, în timpul serviciului în care ar trebui să îşi desfăşoare atribuţiile de legătoreasă. “Sunt răutăţi, eu nu ştiu ca această femeie să facă aceste activităţi pentru directoarea Ivanov. Sunt răutăţi…”, a declarat Boeriu, menţionând că lui nimeni nu i-a adus la cunoştinţă că în DSP s-ar petrece aşa ceva.

Boeriu a clarificat problema cu tabelele de semnături PDL
După ce a menţionat că ar cunoaşte câţiva dintre salariaţii DSP care îi poartă sâmbete criticându-l permanent, Boeriu a clarificat şi problema tabelelor de semnături pentru PDL care au fost semnate în instituţie. “Eu nu am fost la acea şedinţă de la PDL, şedinţă cu deconcentratele, în care ni s-a cerut să le solicităm subordonaţilor să treacă pe un tabel dacă sunt simpatizanţi ai Partidului Democrat-Liberal. Au fost în locul meu două dintre directoare. Eu nu m-am dus cu tabele dar am semnat aşa cum au făcut-o majoritatea salariaţilor. Nu mi se pare un lucru grav atâta timp când votul este secret”, a completat Boeriu, lămurind astfel că a aprobat acest demers cerut de PDL, înainte ca Guvernul Ungureanu să pice.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here