Popeangă: “Cei care au greşit, în urma auditului, vor fi traşi la răspundere administrativ sau penal”

362

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, susţine că lucrurile nu vor rămâne neclarificate după finalizarea auditului dispus de Ministerul Economiei la unităţile miniere şi energetice din noul CEO. Popeangă menţionează că cei care vor fi depistaţi că au desfăşurat un act de management defectuos, incorect sau ilegal vor răspunde pentru faptele lor în faţa justiţiei, sau vor fi traşi la răspundere administrativ.

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, susţine că primele măsuri le vor lua în aceste cazuri chiar şefii unităţilor unde respectivi şi-au desfăşurat ori îşi desfăşoară activitatea. “Măsurile vor fi acelea de îmbunătăţirea activităţii. Decidenţii sunt, iniţial, cei care vor conduce”, a declarat Călinoiu, la întrebarea dacă Daniel Burlan ori alţi directori depistaţi că au avut un management defectuos vor răspunde pentru activitatea lor, la limita legii. “Dorim depolitizare, facem depolitizarea activităţii dar cei care au greşit vor răspunde pentru faptele lor”, a menţionat Călinoiu care susţine că auditul realizat parţial la fostul SNLO nu este gata.

Dosarele nu se pun la păstrare
Vasile Popeangă, completează şi el cele spuse de Ion Călinoiu, explicând la rându-i că auditul va atrage după sine şi măsuri pentru cei care au greşit. “Se face auditul, se stabilesc responsabilităţi prin auditul respectiv. Responsabilităţi în funcţie de atribuţiile pe care le-a avut fiecare unitate în parte. Se va decide apoi vizavi de activitatea conducerilor sau a celor care au făcut abateri, din punct de vedere administrativ. Mai departe, dacă va fi nevoie să răspundă şi penal, dosarele vor fi înaintate la instituţiile statului”, a explicat deputatul PSD. “Nu vor mai fi dosare ţinute”, completează Popeangă subliniind că totul se va face operativ.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here