Ponta anunţă liderii de sindicat că nu se pot opera majorări salariale la CEO

296

Premierul Victor Ponta le-a cerut liderilor de sindicat de la companiile energetice Oltenia şi Hunedoara să înţeleagă că nu pot fi acceptate majorări salariale, deoarece o astfel de măsură ar conduce la închiderea celor două companii pentru restructurarea cărora există solicitări din partea FMI şi CE.

“Am văzut zilele trecute manifestaţii să mărim salariile. Noi ne chinuim acum – şi sper să reuşim, şi vom reuşi – să salvăm companiile şi locurile de muncă. Dacă şefii de sindicat cred că e nevoie să ceară măriri de salarii, le mărim şi le închidem! Eu nu cred că asta îşi doreşte cineva şi fac un apel la raţiune şi la bun-simţ din partea tuturor, pentru că este vorba de zeci de mii locuri de muncă, de familii şi de o industrie strategică pentru România”, a spus, ieri, Ponta.
Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI şi CE în actuala misiune de evaluare, cele două instituţii cerând creşterea abruptă a preţului la gaze pentru populaţie şi CET-uri din aprilie şi restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia. De altfel, în privinţa companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană au cerut restructurarea “masivă şi radicală” a acestora, Guvernul fiind însă de părere că o astfel de restructurare nu ar salva industria producătoare de energie pe bază de cărbune şi locurile de muncă, ci, dimpotrivă, ar diminua semnificativ importanţa acestui sector în câţiva ani în România.

Cere management mai performant la CEO
Premierul a precizat că este nevoie de sprijin politic, inclusiv din partea opoziţiei, pentru această abordare, dar şi de un management mai performant şi înţelegere din partea sindicatelor celor două companii energetice, care ar trebui să nu mai insiste pentru majorări salariale în actualul context financiar al companiilor. “Sindicatele trebuie să înțeleagă că ne ducem să salvăm compania cum am facut-o în 2012”, a mai declarat Ponta.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here