Ponta ameninţă cu moţiunea

270

foto 068,,Avem dreptul la o moţiune de cenzură, pe sesiune. Numai PSD poate să depună această moţiune de cenzură, niciun alt partid de opoziţie nu are numărul necesar. Nu vom lăsa această sesiune parlamentară fără a depune moţiunea de cenzură”, a spus, recent, Ponta, răspunzând unei întrebări care viza modul în care va acţiona PSD în situaţia în care nu va strânge 236 de semnături în favoarea moţiunii de cenzură.

Ponta a precizat că PSD şi PNL nu au, în acest moment, numărul de voturi necesar pentru a demite Guvernul Boc şi a dat de înţeles că PSD nu desfăşoară, în acest moment, negocieri cu parlamentari din zona arcului guvernamental pentru a vota moţiunea de cenzură.

Pliant roşu

,,Nu avem numărul de voturi, noi şi PNL, dacă nu vom convinge şi alţi parlamentari să voteze moţiunea de cenzură şi eventual o altă construcţie politică după acel moment”, a subliniat Ponta. El şi-a exprimat speranţa ca PSD să strângă cele 236 de semnături şi a arătat că niciun parlamentar din zona arcului guvernamental nu va putea veni la PSD, în urma votului său în favoarea moţiunii de cenzură, decât dacă e agreat de organizaţia judeţeană. Ponta a prezentat, totodată, şi un pliant de culoare roşie, pe care PSD îl va distribui în toată ţara şi prin care doreşte să conştientizeze electoratul faţă de ,,moţiunea populară” pe care doreşte să o depună împotriva Guvernului Boc. Ponta a reiterat, de asemenea, poziţia PSD de a nu intra la guvernare, el precizând că scopul depunerii moţiunii de cenzură rezidă în demiterea Guvernului Boc. ,,Nu luăm în calcul varianta intrării la guvernare. Trebuie dat jos Guvernul şi mers la oameni pentru a avea un mandat pentru a scoate ţara din criză”, a explicat Ponta.

D.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here