Pomelo, fructul din ce în ce mai căutat

571

pomeloFenomenul pomelo pare că a cuprins tot. În supermarketuri în majoritatea cărucioarelor de cumpărături zăreşti câte un pomelo. Auzi pe la prieteni sau cunoştinţe că în fiecare seară se delectează cu câte o felie din fruct. Ce mai, pomelo a cuprins întreaga ţară.

Dacă mai înainte mulţi se întrebau cum se consumă pomelo şi ce gust are, zicând că nu au îndrăznit să încerce un astfel de fruct, azi pomelo a devenit aproape la fel de comun ca bananele.

Se mănâncă destul de mult. În multe case are loc de cinste, în cămară, de frică de a nu trece prea repede din cauza privirilor geloase ale portocalele înghesuite în fructieră.

Este foarte indicat în diete, pomelo fiind o sursă veritabilă de vitamine, minerale, fibre şi este sărac în calorii.

Se spune că este unul dintre cele mai active stimulente naturale ale sistemului imunitar având rol de antioxidant puternic. Impunător cum arată, are puterea să lupte împotriva radicalilor liberi şi activează secreţiile digestive.

Câteva felii aruncate în salata de fructe cu scorţişoară împiedică balonarea care încearcă să strice toată ziua unei persoane.

Coaja este cea care ne arată că este un pomelo bun. Fructele galbene, cu coaja întinsă de zici că stă să crape.

Şi nu degeaba vedem în supermarketuri, persoane care pe lângă restul cumpărăturilor mai adaugă şi câte un astfel de fruct. Este credibil, tocmai datorită proprietăţilor nutritive.

Doar un sfert de pomelo are peste 50 de calorii şi asigură 120% din necesarul zilnic de vitamina C.

Este indicat şi sub formă de suc la micul dejun, chiar dacă asta înseamnă să ne trezim cu un sfert de oră mai devreme. Este un excelent diuretic şi este important la eliminarea toxinelor din organism.

Deci cum rămâne: preferaţi un grapefruit amărui sau pomelo cu un gust mult mai plăcut.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here