Poliţiştii “SED LEX” nu cred în promisiunile lui Caragea

129

Conducerea Sindicatului Poliţiştilor “SED LEX” Gorj s-a implicat, alături de preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie “SED LEX”, în aplanarea “conflictului” dintre poliţişti şi conducerea IPJ Gorj, la sfârşitul săptămânii trecute, când mai mulţi poliţişti gorjeni se pregăteau să protesteze în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, pe fondul mai multor nemulţumiri acumulate. Ca urmare a discuţiilor liderilor sindicali cu şeful IPJ, o parte din probleme au fost rezolvate pe loc, altele rămânând a fi soluţionate în cursul acestei săptămâni. La ora actuală, potrivit lui Cristinel Globaşu, poliţiştii sunt neîncrezători în promisiunile de rezolvare a problemelor apărute la nivelul IPJ Gorj. Reprezentanţii “SED LEX” promit că vor face tot ceea ce este legal posibil pentru a-şi ajuta membri de sindicat.

În pofida implicării liderilor sindicali şi a promisiunilor de rezolvare a problemelor apărute de-a lungul timpului, în rândul poliţiştilor gorjeni încă planează incertitudinea şi neîncrederea. Conducerea Sindicatului Poliţiştilor “SED LEX” Gorj dă asigurări că îi va sprijini pe oameni în continuare şi va face tot ce este posibil pentru ca problemele lor să se rezolve. “Eu voi ţine legătura cu comanda IPJ Gorj, voi continua să mă ocup de monitorizarea problemelor ridicate şi să particip la următoarele şedinţe de comandă. Poliţiştii sunt neîncrezători în promisiunile de rezolvare a problemelor apărute la nivelul IPJ Gorj, fapt ce îngrijorează conducerea sindicatului, care face tot ce este legal posibil pentru soluţionarea respectivelor probleme”, menţionează Cristinel Globaşu, preşedintele filialei judeţene a Sindicatului Poliţiştilor “SED LEX”.

Şedinţe de comandă, în perioada imediat următoare
Globaşu are discuţii zilnice cu membri săi de sindicat şi spune că el va participa la şedinţele de comandă pentru a susţine rezolvarea problemelor poliţiştilor. Şedinţele urmează a fi stabilite în cel mai scurt timp, se pare. “Voi susţine rezolvarea problemelor ce vor fi discutate în şedinţele de comandă, care vor fi stabilite în perioada imediat următoare şi se va ţine permanent o legătură cu conducerea Federaţiei “SED LEX” de la Bucureşti şi cu IGPR – ul”, a precizat Cristinel Globaşu, preşedintele filialei judeţene a Sindicatului Poliţiştilor “SED LEX”. Reamintim faptul că, după cum se arată şi pe pagina de internet a Federaţiei “SED LEX”, vineri, 12 octombrie, “aproximativ 120 de poliţişti din cadrul poliţiei gorjene, au fost pregătiţi şi “înarmaţi” să organizeze cel mai mare protest din istoria acestei instituţii. Tensiunile au fost acumulate pe fondul neputinţei de a rezolva o parte dintre problemele cu care se confruntau poliţiştii, dar şi încrâncenărilor exagerate dintre unii şefi şi subordonaţi. În jurul orelor 11:00, la sediul I.P.J. Gorj s-a deplasat preşedintele SED LEX Florin VÎLNEI, însoţit de liderul local Cristi GLOBAŞU, care după o şedinţă de mai bine de trei ore cu şeful inspectoratului, au reuşit să găsească soluţii pentru a le fi rezolvate problemele angajaţilor, în prim plan fiind ale domnilor G.N., B.N.V. şi L.A”. În perioada următoare, conducerea “SED LEX” va monitoriza situaţia existentă la nivelul IPJ Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here