Poliţiştii gorjeni s-au întâlnit cu elevii din judeţ

272

În cursul zilei de 3 octombrie, în cadrul activităţilor prevăzute pentru „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au organizat o întâlnire cu elevii a patru instituţii de învăţământ din municipiu. Astfel de întâlniri au mai fost organizate la Motru şi Turceni.

În cadrul acestei întâlniri, la care au participat aproximativ 85 elevi, a fost dezbătută tema „Prevenirea delincvenţei juvenile”, scopul fiind acela de a-i informa şi conştientiza pe tineri pentru a nu fi expuşi sau implicaţi în acte de delincvenţă juvenilă. O altă temă supusă discuţiei de către poliţiştii de proximitate a fost „Cauzele care generează consumul de droguri şi consecinţele comiterii unor astfel de fapte”. „Elevii şcolii de agenţi de poliţie au prezentat un material informativ-preventiv pe această temă, au adresat sfaturi şi recomandări preventive, menite să avertizeze asupra importanţei respingerii delincvenţei juvenile şi adoptarea unei conduite corespunzătoare în şcoală, familie sau comunitate. Pe parcursul acestei întâlniri, la care au participat şi profesorii diriginţi, au fost distribuite pliante cu mesaje preventive pentru adoptarea unor comportamente non-violente. De asemenea, au fost adresate recomandări în ceea ce priveşte necesitatea prevenirii şi combaterii absenteismului şi abandonului şcolar”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Activităţi preventive la Motru şi Turceni
Astfel de întâlniri între poliţişti şi elevi au fost organizate în Motru şi Turceni. Poliţiştii din Motru au efectuat două şedinţe preventive şi de informare în amfiteatrul Colegiului Naţional „George Coşbuc”, la care au participat aproximativ 150 elevi ai claselor a IX-a, 6 cadre didactice, conducerea, psihologul şi medicul unităţii şcolare, fiind prezentate recomandări în vederea prevenirii antiinfracţionale şi antivictimale a elevilor, prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri/substanţe etnobotanice, prevenirea şi combaterea violenţei precum şi a infracţiunilor de furt. Au fost prezentate cazuri instrumentate de poliţiştii din localitate, fiind distribuite 40 pliante cu recomandări. De asemenea, în intervalul orar 14:00 – 15:00 a fost efectuată o şedinţă preventivă şi de informare în amfiteatrul Colegiului Tehnic din municipiul Motru, la care au participat aproximativ 100 elevi ai claselor a X-a şi a XI-a. Şi lucrătorii Poliţiei oraşului Turceni au desfăşurat o serie de activităţi preventive pe raza de competenţă cu tema prevenirea delicvenţei juvenile-parte a priorităţii naţionale a Poliţiei Române. Astfel, în intervalul orar 10:30 – 12:00 a fost organizată la sediul Poliţiei oraşului Turceni ”Ziua porţilor deschise”, ocazie cu care au fost invitaţi la sediul subunităţii elevi ai claselor din învăţământul primar cărora le-au fost prezentate autoturismele, dotarea şi logistica subunităţii şi le-au fost distribuite un număr de aproximativ 35 pliante cu conţinut antiinfracţional şi prelucrate reguli de comportament şi circulaţie rutieră, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here