Podoabele şi brazii artificiali de Crăciun, uşurează portofelele gorjenilor

148

Mai sunt câteva zile până la sărbătoarea Crăciunului, motiv pentru care gorjenii au început pregătirile în acest sens. Deja, magazinele de artizanat din municipiu dar şi tarabele din Târgul de iarnă, au fost luate cu asalt de oameni, în căutarea ornamentelor pentru casă dar şi pentru bradul de Crăciun. Preţurile accesibile ale brazilor artificiali, dar şi faptul că aceştia pot fi folosiţi mai mulţi ani, îi determină pe gorjeni să renunţe la brazii naturali, autentici.

În această perioadă, graba are o justificare, gorjenii vrând să evite aglomeraţia premergătoare sărbătorilor. La Târgu-Jiu se găsesc, la ora actuală, atât brazi naturali, cât şi artificiali, cumpărătorii având posibilitatea să opteze pentru unul, în funcţie de buget şi de preferinţe. Însă mulţi dintre aceştia preferă brazii artificiali din mai multe motive, ba că îi pot folosi timp îndelungat, ba că nu trebuie să cureţe după ce aceştia se scutură. Mulţi dintre târgujieni spun că şi-au luat demult adio de la bradul natural de Crăciun. „E mai bine dacă ne cumpărăm brad artificial. În acest mod putem să îl avem pentru mai mult timp, astfel facem şi economie şi nici nu se face mizerie în casă”, a precizat un târgujian.

Preţuri atractive la brazii artificiali
Preţurile brazilor artificiali sunt variate şi pornesc de la 10 lei, urcând până la 70 de lei sau chiar mai mult, în funcţie de dimensiuni şi de materialul din care sunt confecţionaţi. “Vânzările nu merg atât de bine pe cât ne-am aşteptat. Sunt clienţi care preferă brazi artificiali dar şi aceia doresc brazi de mici dimensiuni”, a precizat Maria, vânzătoarea unui magazin care comercializează brazi artificiali.

Brazii naturali se găsesc la vânzare, în pieţele din Târgu-Jiu
Sunt însă şi oameni care nu concep sărbătorile de iarnă fără miros de brad în casă, ei putând găsi pe piaţă brazi autohtoni. Pentru cei cu dare de mână, sau cei care, pur şi simplu, nu pot renunţa la ideea de a avea un brad natural în casă de Sărbători pot colinda pieţele din oraş pentru a achiziţiona unul. O altă strategie a oamenilor care îşi doresc un brad natural, dar nu dispun de mulţi bani, este aceea de a aştepta până în ajunul Crăciunului pentru a cumpăra unul aşteptând ca preţurile să scadă foarte mult.

Podoabele pentru brad au mare trecere în acest moment
Podoabele pentru pomul de iarnă sunt şi ele la mare căutare, în această perioadă spre bucuria celor care comercializează astfel de produse. Preţurile acestora sunt aproximativ la fel ca cele de anul trecut. Globurile costă între 5 şi 10 lei setul de 6 bucăţi, dar şi acestea diferă în funcţie de mărime, model şi materialul din care sunt confecţionate. Şi coroniţele sau ghirlandele cu tot felul de accesorii sunt căutate.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here