PNL Gorj va fi amendat drastic pentru șmenul aplicat lui Bobaru

399

Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești-Jiu, s-a ales cu o contestație din partea contracandidatei de la PRU, Violeta Bîjnea, care a sesizat, recent, pe pagina sa de socializare, dar și la biroul electoral că afișele candidatului PNL nu poartă marcajele stabilite de legislația electorală. Mai exact, pe niciunul dintre afișele prezente în localitate nu este trecut nici tirajul acestora, nici la comanda cui s-au făcut, nici mandatarul, și nici tipografia aferentă. Edilul Bobaru susține acum că vina nu îi aparține, deoarece el doar a plătit afișele în cauză, 1000 de bucăți, prin mandatarul PNL Gorj, organizația ocupându-se de conceperea materialelor electorale. Candidatul susține că ar fi lipit niște autocolante cu informațiile în cauză pe materialele afișate, lucru care nu absolvă însă vinovații de rigorile legii. “Potrivit Hotărârii Autorității Electorale Permanente (AEP) privind aprobarea Ghidului finanțării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016 prevede obligația competitorilor electorali de a IMPRIMA pe toate materialele de propagandă electorală denumirea competitorului politic care le-a comandat, denumirea operatorului economic care le-a realizat, precum și codul unic de identificare atribuit de la desemnarea mandatarului financiar”, se arată, de altfel, în textul de lege.
Potrivit legii cei care publică astfel de materiale riscă o amendă cuprinsă între 10.000 și 25.000 de lei, plus contravaloarea afișelor de propagandă.

bobaru afisReamintim că Gorjeanul a relatat, pe larg, în numărul trecut, faptul că PNL Gorj trece facturile furnizate de tipografie, pentru candidații organizației, până la mandatarul financiar, prin firma liberalului Traian Crăc, societatea Byblosart SRL punând un adaos de 30% la acestea. Banii ajung la candidatul PNL pentru Consiliul Municipal Târgu-Jiu, care, probabil, are grijă să împartă câștigul și cu alții. De altfel, la orice factură de 1000 de lei, Crăc&Co câștigă 300 de lei de pe cârca fiecărui coleg de partid care a comandat astfel de materiale, prin PNL Gorj.
A.Stoica

2 COMENTARII

  1. Toti excrocii si blatistii sau adunat in PNL . Pacat de acest prtid istoric infiltrat de toti ciripitorii la Securitate si pesedisti notorii in frunte cu Vsalceanu si Grivei .

  2. Asta inseamna sa-ti sabotezi proprii oameni pentru interesele strict personale, d.le Valceanu! La fel de vinovati sunt si ceilalti din conducerea partidului, care au acceptat fitele de mare patron ale lui Valceanu ! PNL are insa si oameni buni, care vor fi votati la alegerile de duminica. Totusi, primul pas dupa aceasta trebuie sa fie alegerea unei noi conduceri in partid. Chiar daca acest lucru va dauna in primul rand firmelor lui Dan Valceanu si apoi in randul PSD Gj, care are in Valceanu un aliat de nadejde impotriva oamenilor buni din PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here