PNG Gorj şi-a ras consilierii la Arcani, Brăneşti şi Dragoteşti

356

Mai mulţi consilieri locali membri ai PNG Gorj au rămas fără sprijin politic în diferite localităţi din judeţ, în comuna Arcani toţi cei 12 candidaţi de la alegerile din 2008 fiind excluşi din partid. Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Ion Paliţă, afirmă că decizia a fost luată după ce aleșii locali nu și-au mai plătit cotizaţiile de membri, iar în presa locală au menţionat că partidul nu i-ar fi ajutat pentru a promova în funcţiile respective.

„La Arcani a fost luată decizia de excludere a tuturor celor 12 membri ai listei noastre cu candidaţi din 2008 după ce la alegerile prezidenţiale de anul trecut ei au obţinut 11 voturi. Nu-l mai punem la socoteală şi pe domnul primar, care e tot membru de-al nostru. În plus, dumnealor nu şi-au mai plătit cotizaţiile, iar măsuri de acest gen am luat şi la Brăneşti, unde avem un consilier exclus, iar la Dragoteşti i-am schimbat acum pe toţi cei 4 consilieri”, menţionează Paliţă.

Decizia PNG de retragere a sprijinului politic pentru toţi reprezentanţii săi din Consiliul Local Arcani face ca cele două posturi de consilieri locali ale acestui partid să fie redistribuite către PSD şi, respectiv, PNL, Paliţă menţionând că, astfel, PSD va avea cinci consilieri din cei 9 care sunt în componenţa Consiliului Local.

„Probabil PSD va deveni majoritar, poate îşi pun viceprimar, nu ştiu eu lucrurile astea, noi i-am sancţionat pe membrii noştri pentru motivele pe care vi le-am prezentat. Am informat şi conducerea centrală a partidului şi pot să vă spun că aceste măsuri au fost luate şi cu susţinerea directă de la domnul preşedinte Becali, care a fost foarte supărat încă de când a aflat de cele 11 voturi primite la Arcani”, a menţionat Paliţă.

Comuna Arcani este cea mai mică localitate din Gorj, primarul PNG al acesteia fiind ales în iunie 2008 după trei tururi de scrutin, el fiind la balotaj atunci cu fostul primar PSD al localităţii. La nivel de judeţ PNG Gorj nu mai are un sediu central la Târgu Jiu, filiala fiind condusă permanent în ultimii ani de structuri interimare.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here