Ploi şi temperaturi scăzute în Oltenia

237

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 septembrie – 12 octombrie şi pentru regiunea Oltenia. Astfel, temperaturile vor scădea iar cantităţile de precipitaţii nu vor fi unele însemnate.

Meteorologii anunţă că în primele zile temperaturile maxime vor fi ridicate, situându-se în medie, în jurul a 23-24 de grade, pentru ca din 2 până în 7 octombrie să scadă, spre 15-16 grade. Totodată, valorile nocturne vor marca şi ele o scădere, de la 11 grade la 5-6 grade, în acelaşi interval. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va creşte cu 2-3 grade, vremea devenind apropiată de normalul termic al datei calendaristice. Va ploua, în general slab cantitativ, pe 2, 3, 6 şi 7 octombrie, iar în restul perioadei de prognoză probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

La Rânca
Regimul termic diurn va fi ridicat la începutul perioadei de prognoză, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de până la 16 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 6 grade. Pe 2 octombrie vremea se va răci, iar în intervalul 3 – 7 octombrie vor fi temperaturi cu 6-8 grade mai scăzute, respectiv maxime diurne de 8 grade şi minime nocturne de 0 grade, în medie. Ulterior însă, regimul termic va marca o uşoară creştere şi se vor atinge valori cu circa 4 grade mai ridicate, apropiate de mediile multianuale ale celei de a doua decade din octombrie.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 1-3 octombrie, când se pot înregistra şi cantităţi de apă mai importante.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here