Plecat de acasă pentru nota de la mate

226

Nu toți elevii s-au bucurat de notele care le-au primit după examenul de capacitate, unul dintre aceștia, în vârstă de 15 ani, din Târgu-Jiu, dispărând de acasă pur și simplu după ce a văzut cu cât a fost notat la matematică. Marius Bălăceanu a luat peste nota 6 și ar fi avut suficiente motive de a se bucura pentru media obținută, mai ales că părinții nu au fost severi cu el, dar băiatul a apreciat că ar fi meritat mai mult și, ca urmare, a luat o decizie pe care nu a explicat-o nimănui. A plecat pur și simplu de acasă și de vineri nimeni nu mai știe nimic de soarta sa. Disperați, părinții au pus anunțuri prin oraș pentru a cere ajutorul celor care ar putea să ofere informații despre soarta copilului lor, polițiștii făcând și ei căutări pentru a-l descoperi pe Marius.
„Nu l-a certat nimeni, din contră, am considerat că a fost o notă destul de bună, doar că el dorea să fi fost nota mai mare. Ne-am trezit că nu mai este acasă și nu mai știm nimic de soarta lui”, spune tatăl băiatului, care speră să îl găsească pe Marius cât mai repede. Conform informațiilor oferite de polițiști, minorul are o înălţime de aproximativ 1,65 metri, greutate aproximativ 60 kg, păr brunet, tuns scurt, faţă ovală, ochi căprui, urechi normale, ten măsliniu. La data dispariţiei era îmbrăcat într-o pereche de pantaloni tip-blue jeans, culoare albastru închis, un tricou de culoare alb, iar în picioare purta o pereche de adidaşi din imitaţie piele culoare negru. Persoanele care pot da relaţii despre minor, sunt rugate să apeleze 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie, după cum a comunicat IPJ Gorj.
Plecarea de acasă a lui Marius readuce în atenție o situație mai veche întâmplată la Târgu-Jiu în urmă cu câțiva ani, când, după examenele de la Bacalaureat și notele proaste luate, câțiva adolescenți au fost găsiți înecați în apele Jiului la interval de câteva zile, tragediile de atunci având impact național. Anul acesta procentul de promovabilitate la nivel de județ a fost de aproape 80% și majoritatea elevilor au fost mulțumiți de dificultatea subiectelor pe care au trebuit să le rezolve la română și matematică.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here