Plângeri penale şi amenzi, la decizia Gărzii Financiare Gorj

165

finante (2)Conducerea Gărzii Financiare Gorj a prezentat ieri un raport detaliat privind activitatea instituţiei din primele două luni ale acestui an. Din materialul prezentat, a reieşit faptul că amenzile aplicate au fost de ordinul sutelor, iar amenzile de câteva sute de mii de lei.

Comisarii gorjeni ai Gărzii Financiare au efectuat în lunile ianuarie şi februarie un număr de 421 de controale care s-au soldat cu 279 de amenzi contravenţionale. Din acestea, 265 au fost încasate, valoarea lor fiind de 279.750 de lei. De asemenea, potrivit lui Florin Ninu, şeful Gărzii Financiare Gorj, valoarea estimată a confiscărilor în primele două luni din anul curent a fost de 36.269 de lei. „În urma controalelor, un număr de 15 societăţi s-au ales cu activitatea suspendată, iar pentru 16 operatori economici, comisarii Gărzii Financiare au înaintat organelor un număr de 16 sesizări penale pentru o valoare a prejudiciului de 2.205.997 de lei”, a declarat Florin Ninu.

În cursul acestui an, s-a înregistrat şi o creştere a actelor de control întocmite de către Garda Financiară Gorj, astfel că, în primele două luni ale anului 2011, doar trei acte de control ale instituţiei au fost contestate de către agenţii economici sancţionaţi.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here