Piţian, DSP Gorj: „La noi nu sunt probleme în privinţa vaccinurilor”

328

Într-o perioadă în care problema vaccinării este pe buzele tuturor, unii refuzând să-şi imunizeze copiii, alţii punctând absenţa serurilor şi, astfel, imposibilitatea vaccinării micuţilor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj fac precizarea că la nivelul judeţului nostru nu sunt probleme în privinţa vaccinurilor. Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al instituţiei, spune că şi dacă rămân copii nevaccinaţi, aceştia vor fi recuperaţi vaccinal în cel mai scurt timp.

În primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de judeţe, iar trei copii au murit. Comparativ cu anul 2015, creşterea este uriaşă: anul trecut au existat doar șapte cazuri confirmate de rujeolă şi niciun deces, potrivit Ministerului Sănătăţii.
Judeţul Gorj nu se regăseşte în lista judeţelor cu cazuri de rujeolă, însă chiar şi aşa, mulţi părinţi îşi fac griji în privinţa sănătăţii copiilor lor. Reprezentanţii DSP Gorj confirmă că nu sunt probleme, în judeţul nostru. „La noi nu sunt probleme în privinţa vaccinurilor. Chiar dacă ne rămân copii nevaccinaţi, ei sunt recuparaţi vaccinal în cel mai scurt timp”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. La nivel naţional, la BCG, vaccinul contra formelor grave de tuberculoză, acoperirea vaccinală este una relativ bună, pentru că acest ser se administrează imediat după naştere. Acoperirea vaccinală în cazul BCG este de peste 90%.
În ce priveşte DTP, o componentă ce previne difteria, tetanosul şi tusea convulsivă, aici raportarea se face la minim 3-4 doze, iar acoperirea vaccinală este la 88% la nivel de ţară.
Rata de acoperire vaccinală în cazul unor infecţii virale, rubeolă, rujeolă şi oreion, este asemănătoare cu cea de la DTP, de 88%.
M.S.

1 COMENTARIU

  1. DAR LA VOI CE PROBLEME SUNT??? DE INCOMPETENTA??? FEMEILE DE SERVICIU PUSE IN FUNCTII DUPA CE AU TERMINAT FACULTATEA LA MILOGEALA?? HAI SA FIM SERIOSI?? CITI INGINERI LUCREAZA LA VOI ? VA-TI FACUT DE RIS CU ACEL EXAMEN…SA VA FIE RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here