Pităroiu, scăpat printre degete de CS! Planul de revocare și înlocuire a lui Antonie, bifat doar pe jumătate

758

Consilierul personal financiar al președintelui Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza, rămâne deocamdată pe același post, după ce vineri, membrii Consiliului de Supraveghere al companiei au scos de pe ordinea de zi înlocuirea lui Daniel Antonie din Directorat. CS-ul s-a mulțumit să aprobe astfel, doar jumătate din planul stabilit cu câteva zile în urmă, votând numai revocarea lui Antonie din Directorat, acesta fiind suspendat din forul de conducere al societății încă din decembrie 2017. Antonie și-a câștigat de altfel, pe fond, revenirea în Directorat, dar juriștii CEO au atacat sentința, procesul fiind acum pe rolul Curții de Apel Craiova.

După tot scandalul iscat, joi, de potențiala numire a lui Daniel Pităroiu în Directoratul CEO, acesta urmând să ocupe locul devenit vacant după îndepărtarea din scaun a lui Daniel Antonie, Consiliul de Supraveghere al CEO s-a mulțumit, vineri, să amâne înlocuirea controversată. Mai exact, a respectat doar planul de revocare a lui Antonie din Directorat în baza unei simple plângeri penale la DNA împotriva foștilor membri ai Directoratului CEO de pe vremea lui Laurențiu Ciurel, în problema „Vitol”.

Banii, nu și funcția!
În atare condiții, chiar dacă Antonie va câștiga, în septembrie, la Curtea de Apel Craiova anularea hotărârii din decembrie, care l-a suspendat din Directorat, acesta nu mai poate reveni în acest for, ci va primi doar banii pierduți timp de nouă luni de zile. Va putea ataca iar în instanță revocarea de vineri, dar asta înseamnă iar timp în care Antonie va fi ținut la distanță de Directorat, existând șanse ca această structură să fie desființată între timp.

Lăsat fără Directorat, Antonie trebuie să revină pe fostul loc de director ocupat în CEO anterior promovării sale. Boza va fi însă cel care va decide, în următoarele zile, revenirea lui Antonie în minerit.

Acuze grave la adresa ALDE! Morega, critic în privința lui Cupă
Jocul politic făcut de CS, vineri, a fost aspru comentat și condamnat de mai mulți lideri de sindicat, dar și de actuali și foști lideri politici din Gorj. Nelu Roșca, liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța, a anunțat că va scoate minerii în stradă, dacă numirea lui Pităroiu va fi aprobată de CS, în timp ce Dan Morega, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice, a condamnat ALDE Dolj și pe președintele organizației, deputatul Ion Cupă, de ingerințe politice în actul de conducere al companiei din Gorj. ,,Pităroiu a fost disponibilizat și reîncadrat la CEO, este un acaparator și un șmenar. Acesta nu trebuie să mai fie consilierul lui Boza, trebuie aruncat definitiv. El spune că Cupă are obligații față de Pităroiu. Le cer lui Vișan și Maioreanu să facă front comun, iar acest individ să nu mai aibă ce să caute în CEO. Cupă a adus 60 de astfel de angajați pe care în loc să-i pună la Ișalnița ori la Craiova II îi vrea în conducerea companiei, pe Pităroiu îl vede chiar director general al companiei”, a completat Morega.

Cupă a considerat, vineri, că numirea lui Pităroiu ar fi doar o informație pe surse, care nu ar fi fost reală, fiind aruncată pe viață de ,,cineva din Gorj”.
ANAMARIA STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here