Peste 850 de doze de vaccin antigripal, distribuite în Gorj

346

Peste cinci mii de doze de vaccin antigripal au fost distribuite în judeţul nostru. La ora actuală mai sunt disponibile 859 de doze. În ultima săptămână au fost imunizate antigripal 61 de persoane, 35 dintre ele având vârste de peste 65 de ani.

Campania de imunizare antigripală pentru sezonul rece 2015-2016 a debutat cu succes în judeţul nostru. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit, la mijlocul lunii octombrie, prima tranşă de vaccinuri antigripale, respectiv 3.030 de doze. În prima săptămână a lunii noiembrie, alte 2.000 de doze au ajuns în judeţul nostru, ele fiind deja distribuite în teritoriu. Campania este în plină desfăşurare. „În ultima săptămână s-au vaccinat antigripal 61 de persoane, 35 fiind vârstnici. La ora actuală mai sunt în teritoriu 859 de doze de vaccin antigripal”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Astfel, până la ora actuală au fost imunizate în jur de 4.200 de persoane din judeţul Gorj.

Prioritate la vaccinare
Persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, medicii le recomandă să se ferească pe cât posibil de deplasările care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor la afecţiunile deja existente. În cazul în care apar primele semne de boală – febră, dureri de cap şi de gât sau tuse – trebuie anunţat telefonic, în cel mai scurt timp posibil, medicul de familie.
Conform metodologiei privind vaccinarea antigripală, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani.
Campania de imunizare se derulează şi în acest an, ca şi în anii precedenţi, prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Cei care vor să se vaccineze pe cont propriu găsesc vaccinul în farmacii, la preţul cuprins între 20 și 30 de lei.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here