Peste 600 de gorjeni, mușcați de animale

410

Pe parcursul anului trecut, 613 gorjeni au cerut ajutorul medicilor după ce au fost muşcaţi de animale. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre muşcături de câine, dar au fost şi persoane muşcate de pisici, şobolani, vulpi, cai, porci și nu numai.

Unităţile spitaliceşti raportează, semestrial, la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, situaţia persoanelor muşcate de animale. Astfel, potrivit statisticilor întocmite de către DSP Gorj, pe parcursul anului trecut, 613 gorjeni au fost vaccinați antirabic, după ce au fost mușcați de animale. „Anul trecut, 613 persoane au fost vaccinate și 682 consultate. 521 de persoane au fost mușcate de câine, 67 de pisică, 18 de șobolan, doi de cal, unul de iepure, trei de vulpe și unul de porc”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu există suficiente doze de vaccin antirabic astfel încât să fie acoperite toate solicitările din următoarea perioadă. Managerul unităţii spune că stocul se reface periodic.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here