Peste 2.600 de gorjeni sunt dependenţi de insulină

309

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul anului trecut, au fost diagnosticate cu diabet zaharat 1.201 persoane din judeţul nostru; 228 dintre acestea sunt dependente de insulină. În total, în Gorj, la sfârşitul anului 2014 erau în evidenţe aproape 2.500 de insulino-dependenţi. În 2015 a continuat să crească numărul persoanelor diagnosticate cu diabet.

La ora actuală, la nivelul judeţului nostru sunt prinşi în evidenţele medicilor nu mai puţin de 12.632 de diabetici. Dintre aceştia, 2.633 sunt dependenţi de insulină. “Avem 2.493 de insulino dependenţi, 7.026 insulino independenţi şi 2.973 alte forme de diabet. Din totalul de 12.632 de persoane diagnosticate cu diabet, 7.516 provin din mediul urban”, precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Sfatul specialiştilor
Specialiştii spun că, pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor, cetăţenii ar trebui să elimine din viaţa lor factorii de risc: fumatul, consumul dăunător de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea, stresul.
Trebuie precizat că, evitarea factorilor de risc în relaţie cu diabetul – fumatul, consum excesiv de alcool, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă, obezitatea şi stresul – adică adoptarea unui stil de viaţă sănătos reprezintă o direcţie prioritară de acţiune pentru politica Ministerului Sănătăţii în scopul prevenirii bolilor netransmisibile.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here