Peste 2 000 de şomeri au bătut la uşa AJOFM Gorj în luna august

287

ana maria niculescu-ajofm gorjÎn perioada 01-31 august a.c., un număr de 2.073 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au apelat la ajutorul Agenţiei Judeţene pentru ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Aceştia şi-au depus dosarele şi au intrat în evidenţele instituţiei atât ca şomeri indemnizaţi cât şi ca şomeri neindemnizaţi. Din acest număr total, 640 sunt şomeri indemnizaţi, care vor beneficia de indemnizaţie de şomaj pe o anumită perioadă de timp, în funcţie de vechimea în muncă. Diferenţa de 1.433 de persoane înregistrate reprezintă şomerii neindemnizaţi, care se află în căutarea unui loc de muncă.

„Prin OUG nr.28, care prevede faptul că perioada de acordare a indemnizaţiilor de şomaj a fost mărită cu 3 luni, beneficiază de această prelungire şi şomerii care la data intrării în vigoare a actului legislativ erau înregistraţi în evidenţele AJOFM GORJ ca şomeri indemnizaţi. De asemenea, beneficiari mai sunt şi cei care îşi vor depune dosarele şi vor solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj până la data de 31.12.2009” , ne-a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.
Actul legislativ mai sus menţionat se adresează atât şomerilor indemnizaţi proveniţi din muncă, a căror perioadă de acordare a indemnizaţiei de şomaj de 6, 9 , 12 luni ( în funcţie de vechime ) se prelungeşte cu 3 luni ( respectiv 9, 12, 15 luni ), cât şi şomerilor indemnizaţi proveniţi din rândul absolvenţilor diferitelor instituţii de învăţământ, a căror perioadă de acordare a indemnizaţiei de şomaj se prelungeşte de la 6 la 9 luni.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here