Peste 1.900 de doze de vaccin antigripal, distribuite în Gorj

467

La ora actuală, în județul nostru mai sunt disponibile 1.934 de doze de vaccin antigripal. Campania de vaccinare a Ministerului Sănătății se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în spitale. În total, Gorjul a primit 9.030 de doze.

Peste 7.000 de gorjeni s-au imunizat împotriva gripei sezoniere. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, la ora actuală, în teritoriu mai sunt disponibile 1.934 de doze de vaccin antigripal.

Campania de imunizare antigripală pentru sezonul rece 2015-2016 a debutat cu succes în judeţul nostru. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit, la mijlocul lunii octombrie, prima tranşă de vaccinuri antigripale, respectiv 3.030 de doze. În prima săptămână a lunii noiembrie, alte 2.000 de doze au ajuns în judeţul nostru.
La sfârșitul lunii decembrie, DSP Gorj a primit cea de-a treia tranșă de vaccinuri, respectiv 4.000 de doze. Peste șapte mii de gorjeni au fost imunizați împotriva gripei, de la începutul campaniei până în prezent.

Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii
Măsurile de igienă personală, precum: spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos — alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare, sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii și, în special, prin gripă. De asemenea, medicația antigripală (antivirală) existentă în stoc la fiecare secție sau spital de boli infecțioase se administrează doar la indicația medicului, în cazurile grave sau în prezența bolii la persoane cu factor de risc cu complicații, indiferent de rezultatul de laborator pentru gripă. Ministerul Sănătății atrage atenția că, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități, la prima oră de curs, o importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, prin trimiterea la medic sau izolarea la domiciliu a oricărui elev care prezintă febră sau semn de boală respiratorie acută.
Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul sezonului rece 2015-2016 nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, la nivelul județului nostru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here