Pescuia în perioada de prohibiţie

235

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Plopşoru, a fost prins pescuind în perioada de prohibiţie într-un lac din apropierea podului de cale ferată de pe raza localităţii. În prezent, el este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie” şi „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”.

În dimineaţa zilei de 13 aprilie, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Mobil, care executa o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, a depistat pe raza localităţii Plopşoru un bărbat în vârstă de 41 ani, din localitate, care pescuia într-un lac din apropierea podului de cale ferată de pe raza comunei, utilizând o plasă monofilament tip setcă, cu lungimea de 70 m. „Unealta de pescuit a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către organele abilitate, a fost anunţat inspectorul piscicol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură pentru expertizarea acesteia iar peştele capturat a fost confiscat şi eliberat în habitatul natural în stare vie”, a anunţat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj. Acesta a mai precizat că, în conformitate cu prevederile legale, pe numele bărbatului depistat de jandarmi au fost întocmite actele de constatare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie” şi „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, fapte prevăzute şi pedepsite de prevederile din O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.
Dosarul cauzei urmează a fi înaintat organelor abilitate, în vederea efectuării cercetărilor şi atribuirii numărului unic de înregistrare.
Roxana Lupu 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here