Pericol de explozie în zona 9 Mai

128

Un muncitor care lucrează la modernizarea reţelei de canalizare a oraşului, în zona de sud a municipiului, a comis-o ieri cam ca Dorel din reclamele de la televizor, reuşind să lase câteva blocuri fără gaze. Excavatorul cu care lucrează a rupt o conductă de alimentare cu gaze şi, astfel, a apărut inclusiv pericolul producerii unei explozii. Locatarii din zonă au fost avertizaţi să nu iasă afară, cerându-li-se de către pompieri să rămână în locuinţele lor şi, pe cât posibil, să ţină închise uşile de la parterul blocurilor, pentru a evita acumulări de gaze. Oamenii s-au conformat şi mulţi au preferat să rămână afară, în aer liber, până când lucrurile au revenit la normal. Cu toţii l-au arătat însă ca principal vinovat pe „Dorel”, un excavatorist care e convins că doar şi-a făcut treaba.

„Cum cine e vinovat, Dorel ăla de pe utilaj? Păi dar cine să fie? Nu vedeţi că lucrează singuri, de capul lor, nu au şi ei o schiţă ceva, un şef. Nici administratorul de la bloc nu l-am văzut pe aici, că poate le spunea el pe unde trece conducta şi n-o spărgea”, a spus o locatară din zona Plopilor, acolo unde s-a produs incidentul. Bărbatul căruia toată lumea îi spunea Dorel, deşi îl cheamă Florin Dimulescu, spune că el nu avea de unde să ştie că la un metru sub pământ se află o conductă, atâta timp cât aceasta nu a fost presemnalizată corespunzător. „Aici trebuia să fie nişte cărămizi, ceva, o folie de avertizare, care să ne indice, la o adică, faptul că e o conductă de gaze. Pe cea de apă am văzut-o pentru că era semnalizată cum trebuie, dar la asta de gaze nu a fost nimic şi normal că s-a rupt când am tras de ea. Asta e, cine nu munceşte nu greşeşte”, a concluzionat „Dorel”.
Muncitorii care săpau şanţurile pentru a schimba ţevile de la canalizare au avut de dat însă explicaţii nu doar şefilor şi locatarilor supăraţi, ci şi poliţiştilor, pentru că în cazul de faţă a fost deschis un dosar penal. Oamenii legii încearcă să vadă dacă incidentul putea fi prevenit şi dacă cineva poate fi acuzat de distrugere. Ancheta are loc şi după ce pompierii au intervenit pentru a preveni producerea unei explozii sau a unui incendiu, dar şi pentru a dispune evacuarea unei creşe de copii aflată în imediata apropiere a locului unde s-a produs incidentul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar destul de mulţi locatari s-au declarat speriaţi în momentul în care au văzut cum ţâşneau gazele din sol, o scânteie fiind suficientă pentru a produce o nenorocire.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here