Performanţă unică pentru lotul coordonat de un gorjean

1374

Un nou rezultat de excepţie pentru dascălul gorjean Eugen Nodea, cel care coordonează lotul naţional de informatică – juniori. Elevii săi au cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (European Junior Olympiad in Informatics – eJOI), care s-a desfăşurat în perioada 23-29 august 2019, în localitatea Maribor din Slovenia.
„Performanţa juniorilor români la Olimpiada Europeană de Informatică 2019, Maribor, Slovenia, este fabuloasă, unică, impresionantă!
De ce unică? Pentru că s-au obţinut trei medalii de aur prin elevii Alexandru Luchianov, Luca Perju-Verzotti şi Alexandru Todoran şi o medalie de argint prin Mihnea Andreescu, o performanţă greu de depăşit.
În plus, elevul Alexandru Luchianov a obţinut aurul absolut, adică maximul de puncte din concurs – 600 puncte şi am fost prima echipă a competiţiei EJOI 2019.
Viitorul României informatice arată bine”, a precizat Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.
La competiţie au participat 84 de concurenţi din 24 de ţări.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here