Pensionarul care l-a huiduit pe Videanu, învins a doua oară de statul român

407

videanuVasile Bran, pensionarul care a dat în judecată Statul Român pentru că i-a impozitat pensia, a înregistrat un eşec în această luptă. Convins că în Justiţie îşi va găsi dreptatea, pensionarul s-a adresat cu multă încredere instanţei de judecată, însă magistraţii Tribunalului Gorj i-au respins cererea prin care solicita să nu-i fie impozitată pensia

. Pensionarul susţine că va merge până la capăt şi va ataca sentinţa cu recurs.

Cu o pensie de 1300 de lei pe lună, după 20 de ani de muncă sub pământ, în căutarea cărbunelui, Vasile Bran a decis să dea în judecată Statul Român, reprezentat prin Ministerul de Finanţe, pentru nedreptatea făcută, aceea de a i se impozita pensia.

În România, legea prevede că pentru pensiile ce depăşesc 1.000 de lei, statul are deptul să le impoziteze cu 16%. Vasile Bran s-a adresat instanţei de judecată, considerând că va convinge magistraţii că principiul contribuabilităţii este încălcat, având în vedere că toată viaţa a plătit impozit statului, iar acesta îi oferă acum acum o pensie cu mult mai mică. Pe lângă acest lucru, i se aplică şi un impozit care duce la diminuarea venitului.

Pensionarul are de întreţinut, acasă, patru membri, doi copii şi o soţie casnică. „Fiul meu este student la Timişoara, fiica este elevă în clasa a VII-a, iar soţia este fără serviciu. Eu sunt bolnav şi, deşi plătesc contribuţii de sănătate şi acum din pensie şi toată viaţa am plătit, când merg în spital nu găsesc medicamente, când merg la farmacie se termină plafoanele. Pentru ce plătesc?”, a menţionat pensionarul.

S-ar fi creat un precedent periculos

În 9 decembrie, judecătorii Tribunalului Gorj au respins cererea pensionarului, considerând-o neîntemeiată. Vasile Bran susţine că va ataca sentinţa cu recurs. În cazul în care pensionarul obţinea o decizie favorabilă, s-ar fi creat un precedent pe care oricare pensionar aflat într-o situaţie asemănătoare l-ar fi invocat.

Vasile Bran este unul dintre pensionarii care l-au huiduit pe fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, atunci când acesta a venit la Târgu-Jiu pentru a participa la o şedinţă a organizaţiei PD-L Gorj.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here