Pedepse majorate la maxim pentru criminalii de la Meriș

204

La nici un an de zile de la comiterea dublei crime de lângă Motru, finalizată cu incendierea cadavrelor, Justiția a reușit să încheie procesul celor judecați pentru abominabilele fapte, aceștia primindu-și acum pedepsele pe care cam toată lumea le dorea pentru ei. Dacă la Tribunalul Gorj au fost condamnați la 28 de ani de închisoare fiecare, acum, la Curtea de Apel Craiova, judecătorii au fost mult mai categorici și au decis ca trei din cei patru inculpați să stea pentru tot restul vieții în spatele gratiilor.

Florin Caludiu Mînea, Dragoș Ionescu și Dorin Mihai Bălan și-au recunoscut faptele și asta a ajutat foarte mult instanțele de judecată în luarea deciziei finale, recunoașterea dublei crime neducând la iertarea acestora din punct de vedere penal. Din contră, dacă la Târgu Jiu primiseră pedepse care să îi țină suficient de mult în spatele gratiilor, la Craiova magistrații au fost mult mai intransigenți și, după ce au schimbat încadrarea faptelor de care erau acuzați cei trei, au decis că închisoarea pe viață este pedeapsa pe care o merită cei în cauză.
Picture030Magistrații au schimbat încadrarea juridică și pentru inculpatul minor Bogdan Alexandru Drăgoi, dar acesta a rămas cu aceeași pedeapsă de 15 ani pe care o are de executat, așa cum decisese și Tribunalul Gorj. Minorul, prin părinții săi, alături de ceilalți trei criminali, vor avea de plătit și mai puțini bani, 100.000 de lei, pentru soția bărbatului pe care l-au ucis în mai anul trecut, în noiembrie 2013 Tribunalul Gorj decizând ca ei să achite 250.000 de lei. Magistrații de la Craiova au menținut pedeapsa doar în ceea ce privește daunele pentru mama fetei de 19 ani care a fost ucisă anul trecut la marginea municipiului Motru, 200.000 de lei fiind suma decisă de judecători ca daune morale, iar ca daune materiale suma ajunge la 20.000 de lei.
Ion Ulăreanu și Gabriela Ileana Dumitrana au murit anul trecut după ce bărbatul a fost chemat de la Filiași, de cei 4 motreni, pentru a le vinde niște doze de etnobotanice. Motrenii nu aveau însă niciun ban în buzunar și atunci au decis să îi suprime viața celui care le aducea „marfa”, după ce l-au ucis pe acesta indivizii descoperind că în mașina lui Ulăreanu se afla și fata de 19 ani, care, de asemenea, a fost ucisă cu sânge rece. Ulterior, pentru a scăpa de cadavre, criminalii au decis să arunce mașina în lacurile de la Meriș, lângă Motru, dar aici s-au împotmolit cu autoturismul și au decis să îi dea foc, nu înainte de a fura de prin el ce se putea, inclusiv câteva pliculețe cu droguri. Sentința de acum a judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova este definitivă și executorie, fiind una dintre puținele prin care magistrații decid pedeapsa pe viață pentru indivizi acuzați de crimă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here