Pedeliştii şi-au luat-o peste nas de la BEJ Gorj

371

deschidere PD LDupă ce au sesizat Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj că pesediştii s-ar pregăti să fraudeze alegerile prezidenţiale amplasându-şi membrii de partid şi pe listele făcute de alte partide politice pentru

persoanele desemnate la secţiile de votare, portocalii nu au primit câştig de cauză. Membrii BEJ Gorj au analizat ieri cerere PD-L Gorj dar şi cea similară făcută de liberali şi au respins aceste cereri având cu opt din zece voturi exprimate.

Şeful de campanie al PD-L Gorj, Ionel Manţog, a menţionat ieri că, în opinia sa, pesediştii pregătesc o fraudă electorală de proporţii. Acesta a exemplificat, în acest sens, incidentul petrecut, recent, cu tabelul trimis de la Novaci din partea aşa-zisului Partid Ecologist pentru care a depus, în prealabil, o sesizare la BEJ Gorj ce nu a fost de altfel aprobată. Pesediştii consideră că totul este o cacialma marca PD-L. Manţog a anunţat însă ieri că nu va lăsa lucrurile neterminate, deoarece are pretenţia ca reprezentanţii BEJ Gorj trebuie să ceară, mai departe, organelor de anchetă abilitate să se sesizeze şi să ia verifice această aşa-zisă posibilitate de fraudare.
Cu tabelul la vedere
Pentru a-şi susţine spusele, Ionel Manţog a prezentat ieri tabelul ajuns, în urmă cu trei zile, pe faxul Biroului Electoral Judeţean Gorj, în legătură cu persoanele, aşa-zis membre ale Alianţei PSD-PC care ar fi dorit să ocupe un loc într-o secţie de votare din partea Partidului Ecologist. Manţog a declarat că nu îşi explică de ce judecătorului Pistol, locţiitor în BEJ Gorj, nu i s-a părut suspect acest document ajuns pe faxul biroului. Cu toate acestea, Manţog a menţionat că nu va cere înlocuirea magistratului din BEJ.
BEJ-ul nu tremură în faţa lui Manţog
În ciuda acestui avertisment public venit de la Manţog, care a cerut să i se răspundă şi la nişte întrebări atât de conducerea BEJ cât şi de conducerea PSD Gorj şi de cea a Partidului Ecologist, reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean au respins solicitarea pedeliştilor şi a liberalilor.
Bej Gorj a respins astfel, ieri după orele 16.00, sesizarea PD-L Gorj dar şi cea a PNL Gorj care privea aşa zisa fraudă a PSD-ului în cazul tabelului ecologist. Această hotărâre poate fi atacată în termen de 48 de ore de la publicarea ei la sediul BEJ Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here