Pedelista Victoria Stolojanu: “Condescu mi s-a părut deschis la propunerea mea de a deveni manager privat”

304

stolojanuVictoria Stolojanu, economist la Uzina Mecanică Sadu, a venit, anul trecut, cu o propunere interesantă la sindicalistul Marin Condescu. Economista în vârstă de 39 de ani i-a propus şefului FNME o nouă metodă de conducere a unei unităţi de stat, cu pierderi şi datorii.

Victoria Stolojanu, membră PDL Gorj, fostă membră PSD, de loc din Sadu, susţine că nu a exemplificat, în discuţia cu Marin Condescu, că ar fi interesată să devină manager privat la UM Sadu, ci a vorbit în general despre situaţia fostelor înreprinderi de stat înainte foarte înfloritoare care acum au datorii imense şi pierderi la fel. “Marin Condescu a fost deschis. A recunoscut existenţa unor probleme economice la unităţi din Gorj cărora nu li se mai găsesc soluţii. Ideea mea era astfel binevenită în condiţiile în care trebuia să demonstrez cu cifre ce rentabilitate ar aduce. Această idee constituie de altfel şi tema lucrării mele de doctorat cu care am participat la diverse simpozioane”, a declarat Victoria Stolojanu. Economista susţine că ar putea aplica metoda în cauză la oricare din aceste întreprinderi dacă i s-ar acorda şansa. “Chiar şi la UM Sadu ar fi pretabilă această metodă. Dar, deoarece depindem de ROMARM este greu de făcut cunoscută o astfel de intenţie”, a completat Stolojanu.

“Aştept să se finalizeze procedura de alegere a managerilor privaţi”

Victoria a explicat şi unde stă importanţa metodei sale. “Toate aceste întreprinderi au implementat sistemul calităţii şi tuturor managerilor le este cunoscută ideea de procedură. Noutatea în cazul meu constă în introducerea sistemului de management printr-o procedură în sistemul calităţii şi optimizarea obiectivelor individuale ale angajaţilor”, a completat aceasta. În ce priveşte discuţiile cu Condescu, Victoria Stolojanu susţine că vor continua şi anul acesta până la materializarea proiectului început de Guvern, cel cu managerii privaţi.

“Managerul cu fustă” nu îşi cunoaşte criticii

Cum vizita Victoriei la Condescu a fost făcută cunoscută de Gorjeanul într-un număr de anul trecut, stârnind numeroase comentarii pe forumul ziarului, am întrebat-o pe aceasta de ce a fost criticată şi de cine. “Nu este nimic adevărat din ce spuneau comentatorii cum că aş avea vreun filmuleţ pe internet cu mine pe chat. Fiecare poate comenta ce vrea important este ca eu să reuşesc să îmi implementez metoda de management”, a declarat Victoria Stolojanu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here