Pe urmele UATAA, Direcția Publică Motru, pe pierdere!

791

Odată cu preluarea conducerii de către liberali, Direcția Publică Motru are un parcurs asemănător cu al UATAA SA. Practic, în prezent, DP Motru înregistrează o pierdere financiară apropiată de 200.000 de lei, este somată de Aparegio să își achite datoriile la apă și canal, debite în valoare de 190.000 de lei, cât și 70.000 de lei restanțe la taxe și impozite locale. Pe lângă acestea, mai sunt și alți furnizori neachitați, care însumează, de asemenea, debite cu câteva zerouri. În atare condiții, furnizorul a emis facturi DP Motru, care au fost achitate, aproape în totalitate, la luna în curs. Mai exact, în decembrie, Primăria Motru a achitat pentru direcție facturi restante de 1,9 milioane de lei, iar în fiecare lună, facturile au fost apropiate de 450.000-500.000 de lei.

Angajații DP Motru sunt sceptici cu privire la viitorul societății, având în vedere că noua conducere instalată, CA-ul și AGA nu au cunoștință de activitatea acestei societăți și nici nu îi interesează dezvoltarea activității acestei societăți, lucru care a dus la acumularea pierderilor înregistrate în prezent. De altfel, Primăria Motru a solicitat DP grăbirea lucrărilor la ștrandul municipal, care se vrea deschis la 1 iulie, obiectiv pe care direcția îl are în administrare și trebuie să îl mențină și repare cel puțin la stadiul la care a fost predat.
De altfel, sunt probleme și la fondul locativ administrat de către DP Motru, pentru care încasează chirii, în schimb nefăcând demersurile necesare pentru recuperarea debitelor de la chiriași. Aceștia se afla în imposibilitatea de a-și reînnoi contractele, o parte expirate, altele în curs de expirare, practic 100 de persoane riscând evacuarea din aceste locuințe.
Probleme sunt și cu padocul DP Motru, pentru care direcția solicită lunar sume de aproximativ 45.000-50.000 de lei pentru un număr mediu de doar zece câini capturați pe lună.
Primăria Motru ia în calcul externalizarea padocului către un ONG, urmând ca personalul să fie relocat către alte compartimente din cadrul DP Motru. Instituția ia în calcul și schimbarea destinației Centrului de Asistență Socială pentru care, anual, primăria suportă un efort financiar de peste 700.000 lei, aici intrând salarii, utilități, hrană, pentru doar 2-3 beneficiari lunar. Această destinație nouă va fi de locuințe pentru tineri, având în vedere că sunt peste 60 de garsoniere aici confort unu, iar numărul solicitărilor de locuințe depășește 100.
Practic, acest centru ar aduce beneficii bugetului local, nu pierderi lunare considerabile. Cele două obiective generează cheltuieli de 15 mild. lei vechi anual, bani care ar putea fi folosiți pentru investiții în sănătate, infrastructură, apă, canal, rețea gaze, spital, etc..
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here