Patroni cercetaţi penal pentru evaziune fiscală

317

Alţi şase patroni din judeţul Gorj s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală. Cinci dintre aceştia sunt acuzaţi că nu au virat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, mai vechi de 30 de zile de la scadenţă  datorate bugetului de stat. Celălalt administrator a intrat în vizorul oamenilor legii după ce aceştia au descoperit că bărbatul desfăşura activităţi comerciale, deşi societatea sa fusese dizolvată încă din anul 2009.

În cursul zilei de 4 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au acţionat pe raza de competenţă pentru sancţionarea faptelor de evaziune fiscală. Cu această ocazie au fost depistaţi cinci administratori ai unor societăţi comerciale care nu au virat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, mai vechi de 30 de zile de la scadenţă  datorate bugetului de stat în cuantum de  peste 3.100 lei. Pe numele acestora poliţiştii au constituit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Mărfuri în valoare de 1.000 de lei, confiscate la Târgu-Cărbuneşti
În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii din oraşul Târgu-Cărbuneşti s-au deplasat la sediul unei societăţi comerciale, ocazie cu care au stabilit că societatea a fost dizolvată printr-o sentinţă a Tribunalului Gorj din anul 2009. Cu toate acestea, patronul societăţii continua să desfăşoare activităţi comerciale, fără a declara veniturile obţinute astfel. „Administratorul societăţii desfăşura activităţi comerciale, sustrăgându-se, astfel, de la impozitarea veniturilor obţinute. Cu ocazia controlului au fost indisponibilizate în vederea confiscării mai multe mărfuri în valoare de 1.000 lei.  Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, conform prevederilor Legii nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here