Pască cu brânză dulce şi stafide

579

Ingrediente
100 gr unt
7 ouă
1 lămâie
500 ml lapte
1 vârf sare
200 gr zahăr
1 kg făină
50 gr drojdie proaspătă
2 fiole esenţă de rom
100 gr stafide
500 gr brânză dulce
1 lingură coajă de lămâie
100 gr smântână

Mod de preparare
Se face o maia din drojdie, o lingură de făină şi 100 ml lapte călduţ. Se lasă să crească până îşi dublează volumul. Separăm albuşul de gălbenuşuri, iar acestea din urmă le frecăm cu un praf de sare până se albesc. Punem laptele la fiert împreună cu zahărul şi lăsăm până dă în primul clocot, apoi îl lăsăm să se răcească. Când este călduţ, adăugăm o fiolă esenţă de rom, gălbenuşurile şi coaja rasă de lămâie.
Într-un vas înalt punem făina cernută, facem o gropiţă, adăugăm maiaua şi laptele călduţ. Frământăm până se încorporează tot lichidul. Încălzim puţin untul şi îl încorporăm treptat. Frământăm energic până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Adăugăm stafidele ţinute în rom şi mai frământăm până încorporăm toate stafidele. Acoperim aluatul şi îl lăsăm la crescut circa 40-45 de minute, la loc călduros, până îşi dublează volumul. Între timp, amestecăm brânza cu zahărul, smântâna, coaja de lămâie şi stafidele ţinute în rom. Împărţim aluatul în doua părţi. La rândul lor, bucăţile se mai împart în două. Întindem o parte din aluat şi o punem într-o formă rotundă de tort. Întindem a doua jumătate în sul lung şi îl răsucim. Îl adăugăm pe margine şi lăsăm la crescut din nou până îşi dublează volumul. Punem în mijloc umplutura de brânză şi dăm la cuptorul încălzit în prealabil până se rumeneşte frumos deasupra. La fel procedăm şi cu aluatul rămas. Lăsăm pasca cu brânză dulce şi stafide să se răcească înainte de a o tăia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here