Parc de joacă pentru micuţii din Bustuchin

215

parc de joacaUn parc de joacă de care ar putea beneficia copiii comunei Bustuchin ar putea fi construit în numai două luni, conform unui proiect de modernizare al centrului civic al localităţii.

Data începerii lucrărilor este încă neştiută, dar odată demarate, acestea vor fi terminate în scurt timp, finanţarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile 100%, prin prevederile Măsurii 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunăţăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.

În prezent, în Bustuchin, nu există un parc sau un loc de joacă pentru copii amenajat. Această activitate se desfăşoară în mod neorganizat pe terenul din spatele primăriei localităţii. Toate locurile, obiectele de joacă şi accesoriile, ce vor fi instalate vor corespunde normelor de siguranţă europene, şi vor fi dotate cu componente care conferă siguranţă (ancore speciale, mânere şi protecţii pentru asamblări, accesorii din materiale ce împiedică rănirea accidentală).
Terenul pe care se propune realizarea parcului cu loc de joacă pentru copii, are suprafaţa de 816 mp, şi este amplasat în spatele clădirii primăriei comunei Bustuchin. Organizarea acestui spaţiu de joacă a presupus realizarea a patru obiecte complexe, groapă de nisip, spaţii plantate, zona gazon, obiecte complementare (locuri de stat, stative pentru biciclete, coşuri de gunoi, etc.).
Parcul de joacă pentru copii nu necesită nici un fel de utilităţi, dată fiind apropierea de celelalte construcţii adiacente. Etapele principale de realizare a investiţiei în cele doar două luni sunt următoarele: realizarea proiectului tehnic, a caietelor de sarcini şi a detaliilor de execuţie, inclusiv a studiilor topografice şi geotehnice de detaliu, dacă este cazul; atribuirea contractelor de execuţie lucrări; execuţia lucrărilor de terasamente, a celor de construcţii; recepţia la terminarea lucrărilor, precum şi cea finală.
Prin realizarea investiţiilor în viitorul parc de joacă pentru micuţi propuse se vor crea : în faza de execuţie 20 locuri de muncă, iar în faza de operare unul singur.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here