Pandurii speră să dreagă busuiocul acasă

322

După trei eşecuri consecutive pe teren străin, pentru Pandurii Târgu Jiu urmează o perioadă în care vor evolua mai mult pe Stadionul Minerul. Gorjenii au programate 4 meciuri succesive acasă, dar primul este unul extrem de dificil, cu liderul Dunărea Călăraşi. Partida este programată vineri, 6 aprilie, de la ora 14.00 şi va fi transmisă pe Digi Sport. Deşi trupa lui Dan Alexa are o serie incredibilă de meciuri fără înfrângere, antrenorul gazdelor, Adrian Bogoi, a declarat că o victorie a pandurilor nu ar fi o surpriză.
“Avem patru meciuri acasă, unul după altul, plus meciul de la Satu Mare, unde se ştie că avem 3 puncte în buzunar. Avem cu Călăraşiul, joi restanţa cu Baloteştiul, sâmbătă am fi avut meciul cu Olimpia, apoi jucăm cu UTA şi cu Snagov. Cel mai important meci al nostru este primul, cu liderul clasamentului, o echipă care nu a pierdut de 23 de etape. Sper să piardă vineri cu noi. Nu cred că există un rezultat care să fie considerat o surpriză în acest meci. Nici dacă ne bat ei pe noi, nici dacă îi batem noi pe ei. E un meci care pleacă de la 0-0 şi noi ne dorim cele 3 puncte, sperăm să le trecem în contul nostru”, a spus tehnicianul. Bogoi a recunoscut că Dunărea are toate atuurile ca să termine pe primul loc în liga secundă. “E un nucleu bun de jucători acolo, sunt mulţi fotbalişti valoroşi, care au jucat şi la Divizia A, dintre care 3 sau 4 au fost şi la Târgu Jiu. Au un grup foarte bine organizat şi este un club care stă bine din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. Trag la Liga 1 şi au mari şanse să promoveze”, a spus “principalul” gorjenilor.

Greşelile individuale trebuie eliminate
În ciuda formei slabe prin care trece echipa sa, antrenorul Pandurilor, Adrian Bogoi, a declarat că exprimarea din teren a gorjenilor nu a fost tocmai rea. Înfrângerile au venit însă după erori ale anumitor jucători, iar Bogoi speră să corecteze aceste greşeli. Tehnicianul s-a declarat încrezător în potenţialul echipei sale, chiar dacă pandurii a rămas fără două piese grele.
“Am avut meciuri în deplasare unde puteam să venim cu puncte, jocul echipei a fost bun în toate cele 3 partide. Trebuie să eliminăm greşelile personale, individuale, dacă reuşim acest lucru, altele vor fi şi rezultatele. Avem şi un lot tânăr de jucători, jucăm cu 5-6 fotbalişti sub 21 de ani şi încă 4 de 22 de ani. E un lot care va creşte, şi individual, şi ca grup. Avem nevoie de rezultate, suntem încrezători, ne pregătim la fiecare antrenament şi vom lua toate meciurile în parte. Din păcate sunt cele două accidentări care ne-au tras în jos. Ne puneam mari speranţe în Milenco Skoric şi Bogdan Dănăricu. Mai este Şendroiu, care încă nu a intrat în programul de pregătire”, a precizat Bogoi. Strategul echipei noastre a declarat că nu se gândeşte la câte puncte poate obţine din meciurile de la Motru şi se concentrează la primul joc.
“Calculele sunt strict pentru primul meci, nu ne gândim la un anumit număr de puncte din aceste jocuri succesive de pe teren propriu. Sunt 3 puncte puse în joc şi noi încercăm să le câştigăm. Vrem să obţinem o victorie şi pentru a pregăti în linişte următorul meci, dar campionatul se joacă până în ultima etapă, indiferent de rezultat”.

Brişan: “Mergem să câştigăm”
Preşedintele clubului Dunărea Călăraşi, Florin Brişan, a declarat că nu concepe un alt rezultat în afara victoriei.
Echipa pregătită de Dan Alexa are 3 puncte peste locul 2, AFC Hermannstadt, dar nu vrea să piardă fotoliul de lider, chiar dacă primele două formaţii merg direct în Liga 1.
“Vineri, vom juca în deplasare cu Pandurii Târgu Jiu, o echipă care nu va ezita să opună o mare rezistenţă. Însă noi avem nevoie de cele 3 puncte ca de aer. Băieţii sunt mobilizaţi şi prin urmare mergem la Motru să câştigăm şi să facem Paştele liniştiţi”, a spus Brişan.

Liga 2 / Etapa 28
Joi, 5 Aprilie
Sportul Snagov – FC Argeş 17:00
Dacia Unirea Brăila – Chindia Târgovişte 17:00
Vineri, 6 Aprilie
Ripensia Timişoara – Academica Clinceni 11:00
Luceafărul Oradea – CS Mioveni 11:00
Ştiinţa Miroslava – CS Baloteşti 11:00
ASA Târgu Mureş – Metaloglobus Bucureşti 11:00
UTA Arad – Olimpia Satu Mare 11:00
Pandurii Târgu Jiu – Dunărea Călăraşi 14:00
ASU Politehnica Timişoara – CS Afumaţi 15:00
Foresta Suceava – AFC Hermannstadt 16:00
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here