Pandurii “aleargă” după primul succes: “E un meci de care pe care”

359

Pandurii Târgu-Jiu şi CSM Poli Iaşi se întâlnesc, din nou, în această seară, de la ora 20.30, pe Stadionul Municipal din Severin. Cele două formaţii au remizat în primul joc oficial din 2017 (1-1), dar antrenorul gorjenilor, Flavius Stoican, a precizat că urmează un meci diferit. “Sunt şi lucruri pozitive şi lucruri negative faţă de primul meci. Nu o să ne mai ia la preţ de matineu, iar în ceea ce ne priveşte pe noi, jocul nostru creşte. A fost primul meci oficial în această formulă, cu aceşti băieţi, eu cred că de la meci la meci am arătat mai bine şi sper să arătăm şi mai bine. Vreau să eliminăm greşelile personale şi îmi doresc să avem şi execuţii de excepţie pentru că am jucători de calitate, pe care îi văd la antrenamente că pot decide la un moment dat un meci. Motivaţia vine şi din dorinţa lor de a demonstra că nu suntem o echipă deja retrogradată. Mă leg de aceste lucruri pentru că majoritatea oamenilor de fotbal ne văd deja retrogradaţi”, a spus tehnicianul de la Pandurii. “Este un meci decisiv pentru noi, un meci de care pe care. Sperăm să avem o evoluţie foarte bună şi să obţinem prima victorie din acest sezon. Având în vedere că jucăm acasă, eu sper să obţinem toate cele trei puncte, dar, până la urmă, orice punct la finalul sezonului contează. Punctul obţinut la Voluntari este foarte important pentru noi, un punct care ne dă moral pentru viitor, sperăm ca următoarele meciuri să fie de bun augur”, a declarat şi mijlocaşul gorjenilor, Olivian Surugiu.

15 2Îl recuperează pe Stana?
Pandurii are nevoie de orice jucător cu experienţă pentru a le face faţă moldovenilor, iar antrenorul Stoican speră ca Daniel Stana să fie apt până la ora jocului. Gorjenii se confruntă cu “vechile” probleme de lot înainte de duelul de luni. “Avem aceleaşi probleme care parcă nu se mai rezolvă niciodată cu Erico şi Elton. Sper ca după această pauză competiţională lucrurile să intre pe făgaşul normal. Paul Batin a reluat antrenamentele cu echipa, dar încă nu este apt 100%, dar sper ca până la ora jocului să-l recuperăm pe Daniel Stana”, a spus Stoican. “E o partidă grea, dar o partidă în care ne punem mari speranţe că putem obţine punct sau puncte. Mi-aş dori să continuăm evoluţia bună din partida precedentă, mi-aş dori să ne bucurăm după acest meci, chiar dăcă întâlnim unul dintre cei mai buni adversari din play-out. Vreau să le facem faţă, să avem determinare şi atitudine. Indiferent de situaţie, ei vin să câştige, dar nu le va fi uşor cu noi. Cei de la Iaşi au jucători care au calitate, şi mă refer în primul rând la Cristea, la Bole, la Golubovic, sunt trei jucători importanţi, trei adversari foarte periculoşi, şi mi-aş dori să obţinem o victorie contra lor. Nu va fi uşor, dar nici imposibil”, a precizat antrenorul nostru.

15 3Poli Iaşi, în pericol din cauza datoriilor!
Problemele cu banii îi afectează şi pe adversarii noştri din această rundă. Preşedintele de la Iaşi, Florin Prunea, a declarat că echipa are nevoie de 200.000 euro pentru a lua licenţa. Nu este cert dacă Prunea le forţează sau nu mâna autorităţilor locale, dar oficialul moldovenilor a pus în discuţie şi retrogradarea dacă suma nu va fi achitată. “Am primit ultima rată din drepturile de televizare pentru sezonul în curs, pe care aproape am cheltuit-o. A fost vorba de 232.000 euro.Pentru îmbunătățirea situației legate de licențiere, unde aveam restanțe de aproape 300.000 euro, am reușit să achităm 100.000 euro. Astfel, am rămas cu datorii de circa 200.000 euro din 2016. Pentru a obține licența pentru 2017-2018, suma trebuie achitată până pe 26 martie. Anul acesta nu am primit niciun leu de la Fundația Sportului Ieșean. Dacă situația se va schimba, vom putea obține licența și juca la anul în primul eșalon. În caz contrar, indiferent de rezultatele sportive, vom retrograda”, a spus fostul portar al României.

Vin să ne bată!
Casele de pariuri nu o dau pe Pandurii victimă sigură în confruntarea de la Severin. Cu toate acestea, o victorie a gorjenilor ar fi văzută ca o surpriză. Cine va paria pe gazde va lua de 4 ori mai mulţi bani în cazul unui succes, iar dacă pariorii vor pune că oaspeţii câştigă vor avea un venit dublu. Pentru un egal cotele variază între 3.00 şi 3.30. Poli Iaşi vine după două victorii consecutive, iar antrenorul Eugen Neagoe vrea un nou succes în această rundă. “Întâlnim o echipă care a crescut în ultima perioadă, dar şi noi traversăm o perioadă bună. Acest lucru ne dă speranţe că putem câştiga cu Pandurii. Ne dorim foarte mult să obţinem cele trei puncte. Avem aşteptări mari de la acest meci. Băieţii sunt concentraţi, sunt conştienţi de importanţa acestui joc, sunt bine pregătiţi şi motivaţi. Avem un moral bun, venim după două victorii, îmi doresc să facem un joc bun şi să obţinem a treia victorie consecutivă”, a declarat Neagoe. La fel de optimist este şi mijlocaşul Cătălin Ştefănescu, despre care s-a zvonit că ar putea reveni la Steaua: “Vom juca la victorie acest meci. Suntem mai buni, avem un moral bun după ultimele victorii şi sper să luăm cele trei puncte. Deocamdată nu mă gândesc ce va fi la vară. Încă nu m-a căutat nimeni de la Steaua, clubul care m-a împrumutat la Iaşi. Mă concentrez pe ce am de făcut aici în meciurile rămase şi vom vedea la vară ce va fi”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here