Pandurii a terminat sezonul pe plus

245

Chiar și în lipsa finanțării în partea a doua a campionatului, conform analizelor celor de la GSP, Pandurii a reușit să țină capul sus și să încheie sezonul având o balanță financiară pozitivă.

Departe de a fi cel mai fericit sezon din punct de vedere financiar pentru echipa gorjeană, care s-a văzut nevoită să facă față unei serii de probleme în urma retragerii principalului susținător, Complexul Energetic Oltenia, sezonul 2015-2016 este unul pe care gruparea târgujiană pare să-l fi terminat pe plus. Doar trei echipe din Liga 1 Orange, printre ele numărându-se și Pandurii, au reușit să aibă profituri venituri mai mari decât cheltuielile.
Conform statisticilor publicate de Gazeta Sporturilor, Viitorul Constanța a fost cea mai eficientă echipă din Liga 1, clubul patronat de Gică Hagi terminând cu un profit de 1,25 milioane euro. Pe locul secund se află, conform aceleiași surse, FC Botoșani, cu un plus de 125.000 de euro. Pandurii închide nu doar podiumul, ci și lista echipelor cu profit înregistrat în sezonul recent încheiat, clubul gorjean având pe hârtie un plus financiar de 90.000 euro. Suma nu este mare, însă este un semnal că echipa se poate autofinanța, însă este nevoie de un management extrem de atent, corect și orientat spre performanță.
Comentând datele publicate de Gazeta Sporturilor, președintele gorjenilor, Narcis Răducan, vede cifrele ca pe o confirmare a drumului bun pe care clubul s-ar afla: “Mă bucur că avem o nouă confirmare a faptului că am făcut lucrurile corect, atât din punct de vedere managerial, cât şi sportiv, performanţa fiind obţinută în condiţiile în care în 2016 nu am beneficiat de aportul CEO şi ne-am autofinanţat. Din cele trei echipe aflate pe profit în acest an, fotbalistic am terminat cel mai sus, ceea ce înseamnă că echilibrul are o logică în munca noastră. Îl felicit pe Edi, împreună cu echipa, şi de asemenea, pe colegii din administraţie. Coeziunea dintre noi a funcţionat foarte bine”, a declarat șeful pandurilor.

Edi, în așteptare încă
Pandurii nu are încă un antrenor pentru noul sezon. Edi Iordănescu și-a încheiat mandatul la echipa gorjeană și încă nu a semnat unul nou, așa cum președintele Pandurilor, fanii echipei și chiar și tehnicianul își doresc. Săptămâni importante s-au scurs de la terminarea vechii stagiuni și nimic concret nu s-a realizat în privința viitorului echipei. Clubul are nevoie urgentă de bani pentru a menține o brumă de jucători și de a plăti cantonamentele verii, dar și de o confirmare din partea asociaților că vor susține un buget de performanță pentru echipă în noul sezon. În condițiile în care Edi Iordănescu va fi mulțumit de planurile pe care finanțatorii i le vor pune în față, acesta va continua la Târgu-Jiu, unde s-ar putea bucura și de o expunere internațională cu Pandurii, în Europa League. Negocierile dintre Edi Iordănescu și CS U Craiova, ce păreau avansate la un moment dat, au bătut pasul pe loc și chiar par a se fi răcit de tot. Trupa din Bănie a ratat prezența în cupele europene și bugetul echipei pentru sezonul următor a scăzut considerabil, fapt care nu este deloc pe placul lui Edi Iordănescu, tehnicianul având ca obiectiv personal doar o clasare în primele trei în campionatul din România, orice alt rezultat fiind considerat un pas înapoi.

Bunoza, vandabil
După ce Gigi Becali l-a nominalizat pe Gordan Bunoza ca posibil înlocuitor al lui Varela în cazul în care fundașul stelist va fi vândut, președintele Pandurilor nu a exclus mutarea. Narcis Răducan a menționat că în condițiile în care echipa trebuie să-și asigure bugetul pentru noul sezon aproape de una singură, orice jucător devine vandabil în cazul în care există cerere: “Ne bucură interesul Stelei pentru un alt fotbalist al Pandurilor. Dacă tot ne autofinanţăm în 2016, este binevenită Steaua la negocieri”, a precizat preşedintele clubului Pandurii.
Bunoza, care a ajuns la Pandurii în pauza de iarnă, a semnat cu gorjenii un contract pentru un an şi jumătate, dar a apucat să joace destul de puțin pentru trupa lui Edi Iordănescu, unele mici probleme forțându-l să-și amâne debutul până în ultimele patru etape din play-off.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here