Până la modernizarea stadionului, Pandurii îmbunătățesc condițiile de antrenament – Lucrări mici în așteptarea celor mari

318

Venirea lui Grigoraș mișcă din nou lucrurile la nivel de infrastructură la Pandurii. După ce la precedentul mandat a pus piciorul în prag cerând o suprafață de joc nouă, acum, la indicațiile tehnicianului se lucrează la îmbunătățirea condițiilor de antrenament.

Primul joc al lui Grigoraș la Târgu Jiu a fost și ultimul pentru o perioadă destul de lungă, de un an de zile. Chiar dacă a preluat echipa într-o situație mai mult disperată decât dificilă, Grigoraș a avut curajul să lupte pentru evitarea retrogradării la acea vreme jucând mereu pe teren străin. După un an de zile de surghiun, de meciuri jucate cu sufletul la gură la Severin, Pandurii s-a reîntors acasă, la Târgu Jiu, unde-i aștepta un teren ca o masă de biliard, numai bun pentru jocul de pase care a dus echipa gorjeană spre locurile fruntașe ale clasamentului. La patru ani distanță, Grigoraș ține să-și pună din nou amprenta asupra a ceea ce înseamnă Pandurii, dincolo de jocul echipei.

culoar strandAntrenamente ca pe Copacabana
Unul dintre lucrurile pe care Grigoraș le-a cerut în ceea ce privește condițiile de antrenament la Pandurii a fost un teren de nisip. Conducerea clubului a analizat această cerere a tehnicianului și a găsit rapid soluția. În spatele fostului ștrand de la stadion, acolo unde cândva era plaja pentru cei care veneau la o baie la respectivul ștrand, cei de la Pandurii au demarat amenajarea terenului de nisip. Suprafața a fost curățată de bălăriile care puseseră stăpânire pe zonă, a fost nivelată, delimitată cu borduri și apoi s-a adus nisipul ce urmează a fi nivelat în perioada imediat următoare.
Tot în această zonă, mai bine zis chiar pe fundul fostului ștrand, la recomandarea preparatorului fizic Gheorghe Avram, au fost create două culoare pentru alergare în pantă, peste suprafața de ciment fiind așternut un covor de iarbă sintetică.

Loc special și pentru TRX
Dacă pentru alergările în pantă, pe lângă panta din ștrand, mai lungă, dar cu un unghi mai mic, jucătorii Pandurilor vor avea în partea de sud a terenului III și o pantă mai scurtă, conducerea gorjenilor a dispus începerea unor lucrări și în partea de nord a acestui teren. Acolo s-au amplasat niște bare al căror rol este acela de a susține jucătorii atunci când se vor antrena cu TRX-ul. Din această vară, pentru acest tip de antrenamente, la Pandurii a ajuns Dumitru Butilcă, un recunoscut specialist în TRX, de fapt cel care a implementat în România acest concept. Dimi, așa cum mai este cunoscut noul preparator fizic al Pandurilor, a fost prezent în cantonamentul de la Sibiu-Cisnădie și se încearcă aducerea sa de două ori pe săptămână la Târgu Jiu și în timpul campionatului, în restul timpului acesta fiind prins cu alte proiecte, unul dintre ele fiind susținut de miliardarul Ion Țiriac.

grigoras 0907Dispus să plece pentru un stadion nou
Pentru un stadion nou, modern, la nivelul celor construite la Cluj sau Ploiești, Grigoraș spune că ar fi dispus să renunțe și la un obiectiv îndrăzneț, considerând că ceea ce ar rămâne ar fi mai important decât o performanță obținută într-un singur sezon: “Să dea Dumnezeu ca stadionul să fie renovat şi plec. Nu de la echipă, plec în pribegie. Să înceapă lucrările. Aşteptăm, o să ne bucurăm. Lăsaţi obiectivul acum, dacă vreţi stadion frumos, şi să fie frumos să vină cu sandwich-uri şi sucuri printre rânduri mai contează obiectivul de anul viitor? E important să se facă, să aibă acustică, baza de pregătire să fie extraordinară şi rişti şi un obiectiv. E important să înceapă. Cred că 15 mii de locuri e mai mult decât suficient. Pe jos plec, numai să le facă. Când ştii că se face ceva care rămâne, de ce să nu faci un efort? Credeţi că dacă nu vroiam, acceptam să jucăm la Severin? Făceam şi eu ca ceilalţi dinaintea mea, spuneam că nu vreau să plec de aici ca să nu retrogradez. Şi nu plecam şi jucam şi acum în mocirlă. Sau făceam refacere în butoaiele cu varză. De ce să ne ascundem? Aşa este, le umpleam cu apă rece şi gheaţă şi făceam refacerea”, a declarat Petre Grigoraș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here