Palmaresul ediţiei a XIX-a a festivalului de umor, de la Turceni

388

5Parte integrantă a creaţiei literare, creaţia umoristică se bucură de o deosebită aderenţă la public, îndeosebi după 1990. Pe această idee se înscriu şi eforturile organizatorilor Festivalului “Al. C. Calotescu-Neicu”, unul dintre epigramiştii de seamă ai ţării din perioada interbelică, fiu al meleagurilor din Turceni, cu scopul de a menţine interesul creatorilor din domeniu şi de a-i stimula.

Actuala ediţie a păstrat formula de bază a festivalurilor de umor. Acesta se înscrie pe linia festival-concurs, cu caracter interjudeţean (pentru judeţele Olteniei), neimpunând condiţii de vârstă pentru concurenţi. Festivalul, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Consiliul local şi Casa de cultură Turceni, Liga Culturală „Fiii Gorjului Bucureşti, s-a desfăşurat la sfârşitul saptămânii trecute, la Târgu-Jiu şi Turceni – locul unde a avut loc şi ediţia a V-a a concursului de creaţie umoristică destinat elevilor.

Câştigătorii festivalului, la secţiunea epigramă au fost, în ordinea clasării: Marian Dobreanu, din Targu-Jiu, Nicolae Giorgi, din Leleşti, Gorj şi Gheorghe Filiş, din Târgu Jiu.. La secţiunea Revistă de umor – premiul a fost obţinut de Revista “Ţânţarul” din Rm. Vâlcea, redactor-şef George Achim. De asemenea a fost decernat un premiu pentru expoziţia de caricatură lui Julian Radu din Bucureşti. La Festivalul de creaţie umoristică pentru elevi Grupului Şcolar Industrial Turceni, parte integrantă a Festivalului „Al. C. Calotescu-Neicu”, rezultatele au fost următoarele: secţiunea creaţie:- Premiul I – Ştefania Ştirbu; Premiul II – Alina Solniţă; Premiul III – Cosmin Popescu şi Alexandru Pochea; secţiunea interpretare: – un premiu ex aequo, Aurelia Dinu şi Elena Scorpilă; secţiunea grup satiric: – un premiu ex aequo Grupului satiric format din elevii Moga Lavinia, Diana Vlăduţu şi Floriana Mocioiu şi Grupului satiric alcătuit din elevii Ciprian Milici, Robert Miloş şi Alexandra Radulicea.

V.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here