OMV Petrom Oltenia, chestionată de Prefectura Gorj

808

130293-sondaÎn cadrul şedinţei lunare a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj, reprezentanţii societăţii SC OMV Petrom Oltenia au prezentat situaţia terenurilor afectate de lucrările petroliere, în urma unei solicitări a conducerii Prefecturii Gorj.

Prefectura Gorj a fost cea care i-a adus în faţa vârstnicilor şi nu numai pe reprezentanţii OMV Petrom Oltenia. Aceştia au discutat despre rezervele pe care le au pe raza judeţului nostru, precum şi despre situaţia actuală a terenurilor afectate de lucrările petroliere. Din situaţia prezentată, SC OMV Petrom SA – Zona de Producţie II Oltenia îşi desfăşoară activitatea pe raza a cinci judeţe. În Gorj, la ora actuală, se efectuează exploatarea zăcămintelor din zonele Bustuchin, Totea-Vladimir, Bulbuceni, Turburea-Bibeşti, Colţeşti-Hurezani şi Socu Est. Din luna noiembrie a anului trecut, zăcămintele din Ţicleni, Bâlteni, Colibaşi-Călugăreasa şi Târgu-Jiu fac subiectul Contractului de creştere a Producţiei, contractor fiind PetrofacSolutions&Facilities Support Romania.

Depozit la Ţicleni

Reprezentanţii OMV Petrom Oltenia spun că deşi socitatea remediază avariile în cel mai scurt timp posibil de la producere şi despăgubeşte persoanele afectate, la nivel naţional se continuă programul de lucrări de investiţii care constă în repararea şi înlocuirea unor tronsoane de conducte precum şi reparaţii capitale la conducte magistrale. În cadrul strategiei naţionale, Petrom vrea să construiască opt depozite temporare pentru solul contaminat, 15 staţii de bioremediere şi opt depozite permanente pentru deşeuri periculoase. La noi în judeţ, există un astfel de depozit temporar în Parc Mare Ţicleni unde se stochează solul contaminat. Societatea petrolieră promite că până la sfârşitul anului 2012 se vor finaliza lucrările de construcţie a unei staţii de bioremediere moderne şi a unui depozit permanent, ambele amplasate în extravilanul oraşului Ţicleni.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here