O nouă platformă online pentru pacienții cu limfom

1721

Asociația Bolnavilor cu Limfoame a lansat o nouă platformă online și o aplicație mobilă pentru pacienții cu limfom. Platforma online și aplicația Asociației Bolnavilor cu Limfoame au fost lansate, joi, la București, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Limfomului. Principalele scopuri ale platformei online și ale aplicației sunt accesul rapid la informații structurate și verificate din punct vedere medical și crearea celei mai mari comunități de pacienți cu limfom din România.

Platforma online a Asociației Bolnavilor cu Limfoame are drept obiectiv accesul pacienților la informații credibile și bine structurate, fiind lansată în contextul actual al internetului ce conține informații nestructurate, neverificate medical și provenite din surse care nu sunt de încredere întotdeauna. În cadrul site-ului, există mai multe secțiuni menite să sprijine pacienții. Printre cele principale se regăsesc Forumul și secțiunea ,,Întreabă medicul”. Forumul este dedicat pacienților pentru ca ei să-și poată împărtăși experiențele și să poată interacționa ușor. Prin intermediul secțiunii ,,Întreabă medicul”, utilizatorii au acces la informații medicale și sfaturi de la specialiști. De asemenea, o bază de date cu medici și spitale de hematologie din țară a fost realizată pentru ca pacienții să găsească rapid cel mai apropiat loc în care pot merge la consult. Mai mult, a fost conceput și un glosar de termeni ca și cei diagnosticați să poată înțelege orice cuvânt necunoscut lor.

Aplicație pentru posesorii de smartphone
Aplicația Asociației Bolnavilor cu Limfoame, denumită INFO Limfom, este o alternativă a site-ului pentru cei care dețin un smartphone. Ea este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS. Unul dintre cele mai importante avantaje ale aplicației este acela de a primi notificări despre informațiile noi, despre activitatea din Forum sau despre răspunsurile medicilor în cadrul secțiunii ,,Întreabă medicul”. Totul se află acum la un click distanță!
La eveniment au participat pacienți, bolnavi cu limfom, membri ai asociației, dr. Radu Niculescu și președintele Societății Române de Hematologie, prof. dr. Anca Lupu.
Asociația Bolnavilor cu Limfoame este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2008 cu sprijinul Societății Române de Hematologie și al unor pacienți care au suferit de limfom. Limfomul este un tip de cancer al sistemului limfatic cu o incidență în continuă creștere.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here