O nouă modalitate de raportare a rezultatelor la examenul Cambridge

194

Cambridge English Assessment Language a creat un nou tip de raportare a rezultatelor – Cambridge English Scale – cu scopul de a oferi informaţii detaliate despre competenţele în limba engleză ale candidaţilor la examenele de obţinere a atestatelor Cambridge English.

Cambridge English Scale este un sistem de punctare care oferă o descriere mai cuprinzătoare a rezultatelor la toate tipurile de teste, venind astfel în sprijinul candidaţilor, profesorilor, universităţilor şi agenţiilor guvernamentale. Noul sistem punctează separat secţiunile testelor – Citire, Scriere, Ascultare, Vorbire, Utilizarea Limbii Engleze – dar oferă şi o notă generală a întregului examen.
Rezultatele oferă astfel o imagine mai clară a progreselor făcute de candidaţi de la un test la altul. Cambridge English Scale – creat pentru a completa actualul Cadru European Comun de Referinţă pentru Limbi (CEFR) – este folosit începând din ianuarie 2015 pentru următoarele examene: First, First for Schools, Advanced şi Proficiency.
Până în luna septembrie 2015, noul sistem de punctare va fi aplicat tuturor tipurilor de examene.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here