O nouă investiție de milioane de euro la Motru

8733

De la începutul acestei săptămâni, în Motru prinde contur un prim magazin de bricolaj și materiale de construcții, o investiție a unor tineri români care mai dețin astfel de unități la nivelul țării. Aceștia au ales municipiul Motru, având încredere în actuala conducere a administrației publice locale, găsind deschidere totală și renunțând astfel la extinderea rețelei în alte zone mai importante din țară.

Construcția începută luni se va întinde pe câțiva mii de metri pătrați, având parcări și zone de depozitare, totul pe o suprafață de aproape 10.000 de mp. Odată cu realizarea acestei investiții se va schimba total fața municipiului, dar și percepția investitorilor legată de deschiderea orașului către business.
De asemenea, se vor crea aici peste 50 de noi locuri de muncă. La acest moment, deja zeci de persoane din localitate au fost angrenate la realizarea investiției. Mai mult, firma care lucrează pentru acest investitor este din Motru și a ales ca muncitorii calificați și necalificați, în mare parte, să fie oameni ai locurilor. Pe lângă veniturile ce vor fi aduse bugetului local, de ordinul sutelor de mii de lei în viitor, în comparație cu o mie de lei la ora actuală, impozit pe teren, vor fi create și alte locuri de muncă, dar și o concurență corectă și normală în localitate, bazată pe preț și calitate.
De remarcat este faptul că familia antreprenoare, sută la sută românească, și-a propus ca în viitor, în zona respectivă, să atragă și alte firme, care vor crea un plus valoare localității. De altfel, la ora actuală, încă două mari firme au depus la primărie și solicitat documente (certificat de urbanism, autorizație), una pentru a realiza două clădiri de peste 2000 mp, cu peste 50 de locuri de parcare, unde va fi deschis un mare magazin de electrice și electrocasnice, dar și o galerie unde își vor desfășura activitatea firme de profil industrial.
Cealaltă firmă a depus documentația în vederea demolării mai multor construcții ce îi aparțin, asta pentru realizarea unei hale de producție. Toate acestea se datorează deschiderii totale și implicării active a actualei administrații locale care, în ultimul an de zile, a demonstrat că și la Motru se poate realiza, într-un timp scurt, ce nu s-a făcut de zeci de ani. La Motru valoarea terenurilor și a apartamentelor s-a dublat în ultima perioadă. Firma de bricolaj are propus ca la finalul lunii martie să taie panglica investiției, totul depinzând de vremea favorabilă pentru construcție.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here