Numirea lui Văcaru lasă două locuri goale în CJ Gorj

293

Alin Văcaru a fost la un pas ieri de a fi numit prefect de Gorj, în locul lui Claudiu Teodorescu care a acceptat promovarea la Ministerul Justiţiei, se pare ca şi secretar general adjunct. Dacă nu ar fi fost accidentul aviatic din Apuseni, ale cărui urmări s-au simţit în şedinţa de Guvern de ieri, Alin Văcaru era uns deja în funcţia de la vârful Prefecturii Gorj, el părăsind cu plăcere postul de director adjunct al Minprest Rovinari.

Alin Văcaru era de mult în cărţi pentru funcţie, după ce Teodorescu nu a ascuns că era tentat de o candidatură la europarlamentare şi apoi în aparatul central al unui minister. De altfel, vineri, numirea acestuia pe funcţia de înalt funcţionar public era dezbătută printre colegii acestuia din PSD care dădeau ca sigură schimbarea lui Teodorescu în şedinţa de Guvern de ieri şi numirea în locul său a consilierului judeţean Văcaru.

vacaruRogoveanu, Cornoiu şi Drăghici, potenţiali consilieri
Problema se va clarifica în perioada următoare, dar nu se ştie cum se va clarifica ocuparea locului lăsat liber de Alin Văcaru în Consiliul Judeţean Gorj. Deja PSD ar fi în deficit cu doi consilieri judeţeni, în acest organism mai existând un loc liber care trebuia ocupat de Sabin Cornoiu. Şeful Salvamont Gorj trebuia să ocupe locul lui Daniel Antonie, social-democrat, care s-a retras din acest organism dar, deşi locul e vacant din vara anului trecut, Cornoiu nu a fost încă promovat consilier judeţean. PNL Gorj a împiedicat numirea lui Cornoiu, vorbim de negocieri cu care Ion Călinoiu, şeful CJ Gorj nu a fost de acord. Legal, după lista de aleşi USL Gorj, primul loc liber i-ar reveni liberalei Georgiana Rogoveanu şi următorul, adică cel lăsat liber acum de Văcaru, social-democratului Sabin Cornoiu. Pe protocolul, inexistent în formă scrisă, ar intra însă Cornoiu şi un alt coleg de la PSD, Doru Drăghici, aflat pe locul 32 în listă. Dar rămâne ca preşedinţii celor două partide să se întâlnească şi să ia decizia oportună, chiar dacă CJ Gorj poate funcţiona şi fără doi consilieri judeţeni. Ar fi însă o problemă pentru USL în cazul necesităţii unor hotărâri de CJ legate de patrimoniu unde este necesar votul “pentru” a două treimi dintre consilieri.
În Comisia pentru Prognoze, Dezvoltare şi Cooperare Regională va rămâne un loc vacant, cel ocupat de Văcaru, mai fiind şi un loc în comisia din care făcea parte Daniel Antonie, adică în Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here