Nume controversate în noul Directorat al CEO!

3927

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia va schimba Directoratul companiei, în ședința programată pentru luni, 13 aprilie a.c., susțin surse politice. Mai exact, din actuala structură de conducere vor rămâne doar Daniel Burlan și Constantin Bălășoiu. Aceleași surse afirmă că schimbări vor avea loc și în Consiliul de Supraveghere, unde va ajunge unul dintre consilierii personali preluați de Daniel Burlan de la Sorinel Boza, iar celor șapte supraveghetori le vor fi prelungite mandatele cu două luni.

Șomajul tehnic nu împiedică ciolaniada
În contextul în care CEO funcționează, în aceste zile, cu două grupuri energetice și produce mai puțin de jumătate din câtă energie electrică importă România din țări non-UE și în condițiile în care mii de angajați din carierele miniere și termocentrale sunt în șomaj tehnic, la vârful companiei se împart funcții.Adunarea Generală a Acționarilor va prelungi, luni, mandatele supraveghetorilor, care expiră pe 18 aprilie, cu încă două luni. Potrivit unor surse, acționarii CEO vor opera o schimbare în CS, în sensul că unul dintre supraveghetori a renunțat la mandat, urmând să fie validat în poziția rămasă vacantă unul dintre consilierii personali ai președintelui Directoratului, Daniel Burlan. Noul CS îi va schimba, luni, pe trei dintre membri Directoratului, Sorinel Boza, Ovidiu Bălăcescu și Dan Vasile, vor fi înlocuiți de Gore Popescu, adjunct-șef la Cariera Pinoasa, Viorel Ioan Vasile, șef Birou Tehnic Verificare Documente și Marian Gabriel Balaci, fost director RAAN Dr.Tr. Severin.

CV-urile, neromanțate, ale celor noi trei directori
Gore Popescu fost consilier local la Târgu-Jiu și ex-președinte al PDL Târgu-Jiu, a deținut, vreme de mai bine de trei ani, în perioada 2009-2012, și funcția de președinte al Clubului de handbal ,,Energia”. În acea perioadă, doar de la Complexul Energetic Rovinari, clubul sportiv a primit sponsorizări de peste 12 milioane de lei, adică mai mult de 2,5 milioane de euro (4,3 milioane de lei, în 2009; 4,1 milioane în 2010; 3,1 milioane în 2011 și 1,5 milioane în 2012, până 31 mai când a luat ființă CEO).Viorel Ioan Vasile a fost cercetat penal și inculpat de DNA în dosarul ,,Buldotanc”, tun financiar dat de un fost deputat PSD, în vremea în care acesta era director comercial al fostului CE Turceni. Viorel Vasile a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare în acel dosar, iar presa a scris, anul trecut, că ar fi reușit anularea pedepsei din cauza intervenției unei legi penale mai favorabile, însă trebuie spus că încă se mai judecă cu CEO care vrea să recupereze prejudiciul de 800.000 de lei din acel dosar.Gabriel Marian Balaci a fost director al RAAN Dr.Tr.Severin în perioada 2009-2012, exact în vremea în care afaceristul Georgică Cornu a încheiat unul dintre cele mai păguboase contracte pentru companie, cel privind lucrările la instalația de șlam dens de la Romag-Termo.Povestea creanţelor începe în 2009 când RAAN a încredinţat firmei CONFORT, abonată din plin la lucrări plătite din bugetul de stat, contractul „Furnizarea, montarea şi punerea în funcţiune a instalaţiei de evacuare în şlam dens în cadrul RAAN – Sucursala ROMAG TERMO”.,,Valoarea contractului a fost de 165.381.830,05 lei, cu durata de execuţie de „maxim 3 ani de la semnarea şi înregistrarea contractului” (11 mai 2012). Reprezentanţii SC CONFORT SA, Cornu Georgică şi Caraiman Lucian-Nicu, susţinuţi de decidenţi din administraţia publică locală/centrală, cu influenţă asupra decizionalilor RAAN, precum şi cu aportul proiectantului lucrării – SC Institutul de Studii şi Proiectări Energetice SA (ISPE) Bucureşti – Sucursala Timişoara, au reuşit să obţină majorarea valorii iniţiale a contractului cu RAAN de la 165.381.830,05 lei (fără TVA) la 341.173.334,98 lei (fără TVA) prin actele adiţionale nr. 2, 3, 4, 6, 8 şi 9;La numai două zile de la semnarea contractului iniţial, directorii Olaru Adrian şi Balaci Marian-Gabriel au schimbat contractul de furnizare în contract de lucrări, un artificiu aparent lingvistic care a permis însă majorarea valorii contractului până la 277.167.000 de lei (fără TVA), o creştere a costurilor cu peste 67% din preţul inițial”, scrie presa mehedințeană citând un raport al Curții de Conturi.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Cum naiba ajung sa conduca, complexul doar oameni certați cu legea? Asta e noul criteriu pentru a ajunge în Directorat??
    Și ce cauta Davitoiu în CS? Boșorogi ăștia chiar nu pot sa stea la pensie??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here