Noi servicii sociale, licenţiate la DGASPC Gorj

445

Patru noi servicii sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au fost licenţiate recent. Este vorba despre: Casa de tip familial destinată protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități ”Răchiți”, Centrul de plasament destinat protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități – Târgu-Jiu, Centrul de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie – Târgu-Jiu şi Centrul de plasament destinat protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități Târgu-Jiu.

Laurenţiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj, se poate mândri cu o nouă reuşită a activităţii sale. După ce, anul trecut, a reuşit licenţierea mai multor servicii sociale, recent au fost obţinute noi licenţe. Concret, în cursul lunii mai 2018, inspectorii A.J.P.I.S. Gorj, constituiți în 4 echipe de evaluare în teren, au verificat 4 servicii sociale din cadrul D.G.A.S.P.C. Gorj. „În urma acestor verificări, conform Rapoartelor de evaluare în teren, întocmite pentru fiecare serviciu social în parte, echipele de evaluare în urma evaluării în teren, au constatat următoarea situație: La Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu, pentru serviciul social: Casa de tip familial destinată protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități ”Răchiți”, cu o capacitate de 10 de locuri: s-a obținut un punctaj de 135 puncte din 135 puncte; s-a constatat îndeplinirea integrală a standardelor minime de calitate; s-a propus acordarea licenței de funcționare pentru acest serviciu social; la Centrul de plasament destinat protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități – Târgu-Jiu, cu o capacitate de 50 de locuri: s-a obținut un punctaj de 135 puncte din 135 puncte; s-a constatat îndeplinirea integrală a standardelor minime de calitate; s-a propus acordarea licenței de funcționare pentru acest serviciu social; la Centrul de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie – Târgu-Jiu, cu o capacitate de 30 de locuri: s-a obținut un punctaj de 69 puncte din 69 puncte; s-a constatat îndeplinirea integrală a standardelor minime de calitate; s-a propus acordarea licenței de funcționare pentru acest serviciu social.
La Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu, pentru serviciul social, la Centrul de plasament destinat protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități – Târgu-Jiu, cu o capacitate de 47 de locuri: s-a obținut un punctaj de 135 puncte din 135 puncte; s-a constatat îndeplinirea integrală a standardelor minime de calitate, s-a propus acordarea licenței de funcționare pentru acest serviciu social”, explică Laurenţiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.
În concluzie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a licențiat, pentru o perioadă de 5 ani, încă 4 servicii sociale cu o capacitate totală de 137 locuri.
În continuare, conducerea DGASPC Gorj îşi propune ca până la sfârşitul acestui an să licenţieze toate serviciile sociale din cadrul instituţiei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here