Naștere inedită / Pacientă a ginecologului Tetileanu, mamă pentru prima dată la 48 de ani

636

Un eveniment inedit s-a întâmplat la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. O gorjeancă în vârstă de 48 de ani a devenit mămică pentru prima dată, după ce a rămas însărcinată pe cale naturală. Femeia este pacienta medicului Adrian Tetileanu, el monitorizându-i sarcina încă de la început și făcându-i operația de cezariană în data de 25 februarie. Proaspăta mamă și fetița sa sunt în stare bună, în următoarele zile putând să plece acasă.

Maternitatea Târgu-Jiu se poate lăuda cu un caz inedit. În cursul zilei de 25 februarie, o pacientă a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, având o greutate de 3 kilograme. Miraculos este faptul că femeia are 48 de ani și aceasta este prima ei sarcină. Mai mult decât atât, proaspăta mămică a rămas însărcinată pe cale naturală, neapelând la niciun fel de tratament pentru fertilitate.

A riscat și a câștigat
Încă de la început, gorjeanca a apelat la ginecologul Adrian Tetileanu pentru a-i monitoriza sarcina și a o asista la naștere. Medicul a îndrumat-o pe femeie să-și facă toate analizele și testele medicale ce se impun în astfel de cazuri, cu atât mai mult cu cât la gravidele care au o vârstă mai înaintată și riscurile asociate sunt mai mari. Joi, același medic i-a făcut femeii operație cezariană, la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, totul finalizându-se cu succes.
Gorjeanca de 48 de ani, care a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, și-a asumat toate riscurile pe care le presupune o sarcină la această vârstă: tensiune mărită, probleme ale placentei, complicații la naștere, malformații fetale sau naștere prematură.
Din fericire, în cazul său totul a fost în regulă, iar proaspăta mămică își poate strânge, liniștită, în brațe primul său copil.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here