Motreanca infectată, salariată la Tricotaje! Soțul pacientei, paznic la Spitalul Motru

28070

Femeia de 58 de ani din Motru, constatată cu coronavirus, s-a simțit rău de vreo două săptămâni. Deoarece avea și alte probleme de sănătate, diabet și cardiace, nu a fost declarată suspectă de COVID 19 din prima. În cele din urmă, personalul Spitalului Motru a declarat-o suspectă și a trimis-o, cu două zile în urmă, la Boli Infecțioase la SJU Târgu-Jiu. Testul făcut în spital a confirmat recent că aceasta are coronavirus. Nu se cunoaște însâ de unde a luat femeia virusul, dar sunt probleme că soțul ei este paznic la Spitalul Motru.

Mai mult, la fabrica de Tricotaje din oraș mai sunt, spun alți angajați, încă 3-4 salariate din cele 380 care ar avea simptome de coronavirus, febră, dureri de cap…

Fabrica de confecții sau Tricotaje le Motru a fost vizitată, luna trecută, de inspectorii ITM Gorj, tocmai în privința asigurării măsurilor de protecție la COVID a salariaților.

În Motru s-a declanșat panica la gândul că femeia a infectat și alte persoane, atât de la locul de muncă al ei cât și al soțului.

5 COMENTARII

 1. La acea fabrica infecta, nu s-au luat deloc masuri in privinta combaterii virusului. Incaperile unde lucrau angajatii nu erau aerisite, femeile nu puteau purta masca deoarece era prea cald. Nu se putea respira! Femeia nici nu a fost luata in serios in momentul in care a semnalat simptomele, fiind chemata in continuare la serviciu. Lamentabil! Sper ca se vor lua masuri in aceasta privinta, si repede!

  • Nu este adevărat, încăperea era aerisită, în fiecare zi! Femeia nu a fost chemată la serviciu, ci a fost trimisă în medical! Iar măști, vă asigur că se poartă!

   • Domnul Andrei, detaliile de igiena locului de muncă sau dacă erau corezpunzătoare nu îmi dau interesul de a mă pronunța. Dar Văd că aveți informații care am un anume interes, sunteți atât de amabil da a ne da mai multe detalli?
    Dar atenție mare, doamna Smeu (mica cea tuturor) a luat un concediu de două săptămâni din propria decizie. Decurzând cele doua săptămâni, repet de concediu, de săptămâna trecută a revenit la locul de muncă.
    In acesta săptămâna, mai exact luni seara 13Aprilie a fost luată decizia de a nu se mai duce la locul de muncă de marți. Simplu.. și decizie luată cu membrii familiei.
    O zi bună!

   • Cu tot respectul, nu aveti dreptate sau negati absolut faptul ca viata atator persoane a fost pusa in pericol inconstient. Fabrica ar fi trebuit inchisa de la inceput. Conditiile desfasurarii activitatii erau, intr-un cuvant, deplorabile, in aceasta situatie de criza. Shame! Shame! Shame! ( Rușine)

 2. Doamna Anamaria Stoica, doamna de 58 de ani era bolnavă de vreo săptămâna. A stat două săptămâni acasă forte bine la racomandarea persoanele ei dragi și familiei pentru a evita cât mai mult locul de muncă având in vedere patologiile care le are. Prevenirea este lucrul cel mai indicat.Deci #stai acasă ! Și-a făcut mama curățenie in casă in cele două săptămâni, își făcea și ea pâinica in casa și gătea liniștita, deci un meritat concediu de liniște.
  Oameni foarte responsabili, împreună cu soțul,pentru că sunt oameni foarte inteligenți și cu conștiință.
  Au trecut cele doua săptămâni și a trebuit să să își facă datoria deci întoarcerea la locul de muncă. Repet era in plină formă, nu avea nici un simptom de răceala sau ceva de gen.
  Dar, La întoarcerea acasă a zis soțului ei:
  “măi Fănică, o grămadă de fete sunt cam bolnave și răcite la fabrică.” Și ea, om bun cum este responsabil, nevăzând pericolul a continuat să se ducă. In câteva zile a început să aibă primele simptome tipice de răceală. Și cam de 5 zile, cu azi, nescăzand febra s-a luat decizia de a se duce la spital( clar, in acord cu cei de la spital, repet nu sunt oameni iresponsabili)
  Parcă așa o informație e mai bine, o fi ea mai simplă și nu poate avea atracția și un scoop per care il doriți.. DAR E ADEVARATA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here