Morega: “Tâlharii se regrupează să devalizeze CEO și chiar să-l înlăture pe Boza”

507

O reacție dură la adresa a doi oficiali din conducerea Complexului Energetic Oltenia și a unui lider politic gorjean a avut, joi, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, Dan Morega. Acesta susține că deține informații potrivit cărora s-ar încerca o îndepărtare a directorului general Sorin Boza de managementul companiei de stat, în spatele “grupării mafiote” aflându-se liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, dar și Dan Vasile, membru, de la finalul lui aprilie, în Directoratul CEO. Șeful “caracatiței” este, în opinia lui Morega, Dan Codescu, membru al Consiliului de Supraveghere al companiei.

Numirea directorului SE Craiova II în Directoratul CEO, cu două luni în urmă, promovare în spatele căreia s-ar fi aflat Dan Codescu, nu ar fi deloc întâmplătoare, dă de înțeles șeful IAIPP. Morega este de părere că, cei doi au un punct în comun, adică Dian Popescu, triunghiul respectiv săpând adânc la rădăcina lui Sorin Boza.
“Știm că, recent, a apărut, din senin, un neica-nimeni de la Craiova, că mineri ori energeticieni gorjeni nu mai erau, care acum se visează director general al CE Oltenia. Vorbesc de Dan Vasile, omul lui Codescu, un alt nimeni care ar fi trebuit să fi fost schimbat de mult din Consiliul de Supraveghere al CEO, care are vise mari să conducă compania, de parcă aceasta ar fi sucursala pe care a condus-o până de curând. Hai sictir domnule Vasile, hai sictir domnule Codescu, cine sunteți voi să subestimați specialiștii și managerii adevărați pe care îi are Gorjul? Cine sunteți voi, măi, ticăloșilor? Credeți voi că nimeni nu știe ce urziți, alături de un alt maestru al ticăloșiilor, Dian Popescu? Vrei să-i faci Codescule, cu partenerii tăi de ticăloșii, vânt lui Boza din CEO asta, deși, voi, pigmeilor, nu sunteți nici la degetul mic al respectivului? Boza a reușit să scoată din mocirlă CEO, companie care a înregistrat pierderi trei ani la rând de peste 17 mii de miliarde de lei și să o aducă pe profit, la cinci luni, de 2800 de miliarde(280 milioane) de lei. Să auzi, să vezi și să nu crezi”, a spus, revoltat, Morega.

Intervenții la Tăriceanu
Președintele IAIPP mai menționează că respectivii și-au țesut atât de bine planul încât au ajuns cu acesta la Tăriceanu, evident prin intermediul lui Dian Popescu, plângându-i-se liderului ALDE de faptul că Boza trebuie schimbat, deoarece refuză să dea bani pentru fotbal, adică inculpatului Condescu, recentul condamnat la trei ani cu suspendare pentru fapte penale care au legătură tot cu sportul. Morega susține că “haimanalele” în cauză arată astfel că nu sunt interesate decât să aducă într-o stare deplorabilă mineritul și energia. “Voi vreți să creați o slăbiciune companiei ca apoi, ca o caracatiță să o devorați.
Făce-ți-vă, măi, afacerile voastre proprii, cum au alți oameni cinstiți și corecți, care nu au nimic cu mineritul și energia ori cu alte companii de stat ori instituții publice. Ori voi nu vreți să munciți, vreți banul de-a gata, pe nemuncă, și doar să săpați instituțiile statului. Spunea bine Adrian Păunescu în Marșul de Adio: «nenorociților, se rupe șnurul/la muncă, la bătut țăruși cu curul»”, a completat, râzând, Morega.

Cuplul Trofin, înapoi la Turceni
“Am mai atras atenția, foarte serios, că este necesar să dispară o serie întreagă de indivizi care, în grupuri mici, mafiote, familiste, fac jocurile marii caracatițe. Dau exemplul cuplul Trofin, soții fiind duși la Turceni și promovați iar la executivul CEO numai urmare a jocurilor făcute. Nu chiar degeaba, Valentina Trofin a fost adusă de la Turceni la Târgu-Jiu, peste noapte, locul unde a făcut tandem cu soțul ei. Ea șefă a departamentului resurse umane, iar el șef al departamentului transporturi-administrativ, domnul Trofin luându-i locul lui Ruseț. Dar nu vă este rușine domnilor, nu aveți pic de jenă de grohăiți cu cizmele în această companie, singura care mai respiră economic pentru gorjeni? Îi cer, astfel, managerului general, ca de urgență, să o reloce pe madam Trofin la Turceni, acolo de unde a venit de câteva săptămâni, cu atât mai mult cu cât este din Craiova și deja se plătește prea mult pentru naveta ei și a soțului, ambii veniți cu limuzina zilnic din Bănie. Rușine să vă fie”, a completat șeful IAIPP.

Cum nu vii tu Țepeș Doamne!
“Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”, a completat Morega, recitând din Scrisoarea a III-a a lui Mihai Eminescu, evocat în această perioadă.
Morega a mai subliniat că așteaptă cu nerăbdare desființarea Directoratului și a Consiliului de Supraveghere ca și CEO să aibă “o conducere profesionistă care să fie cu picioarele pe pământ, cu creier în cap și să mai gândească și la țărișoara asta mâncată de hiene”.
“Ceea ce habar nu au acești pigmei este faptul că societatea civilă, sindicatele, și majoritatea salariaților țin extraordinar de mult la managerul general Boza și la echipa formată de acesta, numai prin prisma actului managerial de calitate și a performanțelor înregistrate într-un timp record”, a conchis șeful IAIPP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here