Morega: “Scandalul intern din PNL Gorj întăreşte PSD-ul”

333

Fostul preşedinte al PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a analizat obiectiv situaţia în care se află organizaţia noului Partid Naţional Liberal din judeţul nostru, asta după replicile publice date, în ultimele zile, de către cei doi copreşedinţi, Dian Popescu şi Dan Vâlceanu. În opinia lui Morega, acuzele reciproce dintre cei doi nu fac decât să crească PSD-ul, în timp ce PNL-ul se afundă.

Dan Morega susţine că cei doi copreşedinţi au fiecare dreptate în felul lor în a se acuza, dar este de părere că Dian Popescu ar trebui totuşi să dea un pas înapoi, asta dacă se gândeşte vreo clipă la binele partidului. “Acuzele reciproce dintre cei doi copreşedinţi fac mai mult rău partidului chiar dacă sunt, în mare parte, adevărate. De exemplu, acuzaţia lui Vâlceanu că Dian a fost şi este omul PSD-ului este adevărată. Se ştie că Dian nu a atacat PSD-ul niciodată, ci chiar, mai mult, le-a făcut pesediştilor mai multe hatâruri. Adică, nu a promovat liberalii profesionişti la deconcentrate, chiar dacă aceştia erau mai buni decât oamenii PSD-ului, nedorind să pună la nivel de partitate PNL şi PSD, la acest capitol, deşi se putea folosi foarte bine de USL. Dian a lăsat, cu intenţie, PSD-ul să deţină controlul în toate instituţiile publice iar acum prin scandal creşte din nou cota aceluiaşi partid. Din aceste motive, acuzele lui Vâlceanu pentru Dian sunt în parte reale”, a concluzionat Morega. Acesta susţine, în schimb, şi că Dian face, la rândul său, acuzaţii adevărate, el referindu-se la afacerile familiei Vâlceanu din minerit. În opinia lui Morega, Dian nu ia însă în calcul că afacerile lui Vâlceanu nu sunt de pe vremea PSD. “Vâlceanu are afaceri în minerit, dar afacerile sunt mai vechi, nu de când e PSD-ul la CEO. Şi apoi, PSD-ul nu îl putea obliga să-şi întrerupă contractele şi să se mute cu afacerile din judeţ ca să nu fie luat în colimator de către Dian. Acelaşi Dian care avea şi el afaceri în minerit…”, a completat fostul preşedinte al PNL Gorj.

“Dian, un pas înapoi!”
Morega a mai opinat şi că Vâlceanu are dreptate în a-l acuza pe Dian că este condamnat şi nu ar mai avea ce căuta la cârma unui partid. “Vâlceanu are iar dreptate, motiv pentru care Dian ar trebui să dea un pas înapoi ştiind că are dosar penal şi o condamnare, chiar dacă nu e definitivă. Nu poate fi copreşedinte când este astfel, pătat. Din aceste motive, că niciunul nu cedează, disputele nu mai sunt doar între ei doi. Acestea, voluntar sau nu, se adâncesc în interiorul partidului. S-au creeat deja tensiuni interne şi cred că, fără echivoc, centrul trebuie să se implice şi să pună ordine aici, pentru că altfel o să vedem un PNL de mâna a cincea în Gorj”, a subliniat Morega.
Acesta a arătat, de asemenea, că vechiul PNL este distrus în ceea ce priveşte structurile din judeţ, organizaţiile locale fiind ca şi inexistente. Fostul preşedinte a remarcat şi că aleşii locali ai vechiului PNL sunt trecuţi mai toţi la PSD, iar oamenii buni ai partidului, gen Marcel Romanescu, Dumitru Gâlceavă, Valeriu Barbulea sau Gheorghe Păsărin au fost daţi la o parte de Dian Popescu, fiind cu intenţie marginalizaţi de “cel care a făcut o mascaradă de şedinţă la Turceni”. Morega a remarcat că, fostul PDL are structuri mult mai bune în judeţ şi un control mai atent al conducerii de la Târgu-Jiu în teritoriu.

Copreşedintele PNL Gorj, acuzat de abuz
“Dian Popescu poate fi acuzat chiar de abuz, pentru că el a săvârşit adevărate abuzuri cu aceşti oameni şi, în special, cu primarul Gâlceavă de la Turceni. Buboiul trebuie spart..” a continuat acuzele Dan Morega, atenţionându-i pe cei doi copreşedinţi ai PNL Gorj să lase frustrările la o parte, să nu se mai certe şi să facă treabă. Dacă nu, Dian să dea un pas înapoi, pentru că este jenant să corespondeze cu Vâlceanu prin intermediul presei, în timp ce pregătirile pentru localele de anul viitor trebuiau începute. “Ei ar trebui să-şi stabilească de pe acum candidaţii pentru primării, pentru alegerile din 2016. Eu am stabilit, cu un an de zile înainte de campanie, din martie chiar, persoanele care au intrat apoi în cursa alegerilor locale. Ori, trebuia clar să se ştie cine va intra în cursă pentru fotoliile de primari la Târgu-Jiu, la Motru, în oraşele mari şi în mai toate comunele din partea PNL. O dată slabiliţi respectivii, era timp ca aceştia să fie instruiţi, educaţi şi pregătiţi să câştige primăriile, unde ar fi urmat să candideze respectivii. Mai mult, trebuia stabilit încă de acum candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, dar în loc să facă asta, Dian şi Vâlceanu se luptă între ei”, mai spune Dan Morega, convins însă că centrul va interveni într-un final şi va face ordine în PNL Gorj. Morega i-a mai cerut lui Vâlceanu să nu mai facă declaraţii la nervi, de genul celei că pleacă din PNL, deoarece soluţia nu este ca el să părăsească partidul. “Vâlceanu nu ar trebui să plece din PNL Gorj, ci să militeze pentru unitatea partidului şi pentru consolidarea lui chiar dacă coechipierul lui, de la fostul PNL, se ocupă de alte probleme, nicidecum de cele de care ar trebui urgent să se ocupe”, a conchis fostul preşedinte al liberalilor gorjeni.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here