Moldoveancă amendată pentru şedere ilegală în Gorj

339

O tânără în vârstă de 24 de ani, din Republica Moldova, prinsă cu permisul de şedere expirat, a fost sancţionată contravenţional de către poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări Gorj cu amendă în valoare de 400 de lei. De asemenea, pe numele tinerei a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului României.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Gorj au desfăşurat în data de 26 septembrie o acţiune cu forţe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, ocazie cu care au depistat cu şedere ilegală, o tânără în vârstă de 24 de ani, din Republica Moldova. „În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoana în cauză a intrat în România legal, fiind posesoare a unui permis de şedere eliberat de un stat membru Schengen, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării. Ca urmare a celor constatate, pe numele cetăţenei moldovene, a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului României, valabilă 3 zile. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 400 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată”, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Imigrări Gorj.
Biroul pentru Imigrări Gorj continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune pe acest segment de activitate şi cooperând cu toate instituţiile interesate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here