Moisescu: „Introducerea sistemului informatic face inutilă existenţa CJAS”

298

În cursul zilei de marţi, ministrul Sănătăţii a anunţat că vor fi desfiinţate Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, urmând să existe doar 8 centre, în perspectiva regionalizării. Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (AMPF) Gorj consideră că odată cu informatizarea sistemului asigurărilor de sănătate, existenţa CJAS-urilor devine inutilă.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că în perioada următoare vor fi desfiinţate direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele judeţene de asigurări de sănătate. Economiile realizate prin desfiinţarea caselor judeţene de asigurări vor merge către programele naţionale de sănătate. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj nu au emoţii deocamdată, ei nefiind înştiinţaţi oficial în privinţa desfiinţării acestei instituţii.

Moisescu: „Desfiinţarea CJAS va fi benefică”
Furnizorii de servicii medicale care se află în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate consideră că după ce sistemul informatic va fi perfect funcţional, CJAS nu mai are utilitate. „Desfiinţarea CJAS-urilor, în măsura în care se va constitui un nou organism independent şi, în cel mai rău caz, autonom, va fi o chestiune benefică, cu rămânerea la nivelul judeţelor a unor birouri pentru rezolvarea problemelor de strictă urgenţă a asiguraţilor. Din punct de vedere al furnizorilor şi al meu, în special, introducerea acestui sistem informatic funcţional face inutilă existenţa unei case judeţene de asigurări de sănătate”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.
Desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate presupune şi concedieri, motiv pentru care angajaţii simt o oarecare tensiune şi teamă că vor rămâne fără locuri de muncă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here