Moisescu: „Luăm în calcul negocierea contractului-cadru”

130

Conducerea Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj aşteaptă forma finală a noului contract-cadru. Preşedintele APMF Gorj, medicul Mihai Moisescu, ia în calcul demararea unor negocieri pe marginea acestui contract în cazul în care forma sa nu se va încadra în prevederile articolului 1176 din noul Cod Civil.

Noul contract-cadru le dă bătăi de cap medicilor. Anul trecut medicii de familie au fost plătiţi 50% per capita şi 50% per servicii; pentru anul acesta Ministrul Sănătăţii anunţase că se va primi o finanţare mai mare per capita, de la 50 la 70%, iar pentru servicii – 30%. Între timp s-a revenit la formula 50% – 50%, ca urmare a manifestărilor de contestare venite din partea cadrelor medicale. Deocamdată nu se ştie exact când se va semna noul contrat, fiind vehiculată însă luna aprilie. „La ora actuală, cred că suntem fără contract-cadru pentru că au fost mai multe manifestări contra lui şi s-a revenit din nou la 50% – 50%. Se pare că semnarea contractului se prelungeşte până în ianuarie, pentru că numai normele trebuie să stea 30 de zile în dezbatere publică”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.

Medicii, pregătiţi de negocieri
În cazul în care forma finală a noului contract-cadru nu va fi pe placul cadrelor medicale, reprezentanţii APMF Gorj sunt hotărâţi să solicite negocieri. „Atât timp cât contractul-cadru nu va respecta articolul 1176 din noul Cod Civil şi va fi o înşiruire de prevederi inutile, luăm în calcul o rundă de negocieri cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Din punctul nostru de vedere, acest contract-cadru trebuie să îmbrace caracterele din articolul 1176 Cod Civil”, confirmă Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.

Remember!
Reamintim faptul că Judeţul Gorj a devenit un etalon în rândul medicilor de familie după ce membrii Patronatului Medicilor de Familie din judeţul nostru au reuşit să convingă conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să modifice anumite clauze ale contractului cadru din anul 2011. După nenumărate tentative, eşuate, de a negocia contractul-cadru cu reprezentanţii CJAS Gorj, Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj a reuşit să stea la masa tratativelor cu directorul adjunct al CJAS şi să modifice câteva clauze ale contractului. Modificările aduse contractului-cadru se aplică numai medicilor care fac parte din Patronatul Medicilor de Familie din Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here